Braşov

articolul anterior articolul urmator

Turism inedit în satele săseşti: turul bisericilor fortificate din zona Rupea-Sighişoara, pe bicicletă

0
22 Sep 2013 18:32:28
Autor: Simona Suciu
Pistele sunt practibile pe tot parcursul anului. FOTOnewsbv.ro.
Pistele sunt practibile pe tot parcursul anului. FOTOnewsbv.ro.

Fundaţia ADEPT Transilvania a reuşit să obţină fonduri pentru a prelungi rutele de bicicletă care să lege bisericile fortificate din zona Rupea - Sighişoara. Amatorii de mişcare pot descoperi frumuseţea satelor săseşte, dar şi bisericile ce ascund o istorie veche de câteva secole

Acum, lucrările au fost finalizate iar Buneştiul, Criţul şi Meşendorful sunt legate de un astfel de traseu destinat exclusiv cicliştilor. Pista are 13 kilometri, dar în viitor se doreşte amenajarea a 80 de kilometri de drum numai bun pentru o plimbare pe două roţi.

Pista este prima de acest gen din ţară şi este practicabilă în orice anotimp deoarece pe jos a fost turnat pietriş, astfel că nu veţi rămâne blocaţi cu bicicleta în nămol. Fundaţia s-a luptate pentru finanşare cu alte cinci proiecte care promovau activităţi în aer liber. Proiectele proveneau din Gabon, Madagascar, Scoţia, Olanda şi Suedia, dar proiectul românilor a obţinut peste 40% din totalul voturilor.

„Amatorii pot să îşi descopere abilităţile sportive, iar profesioniştii să le întreţină, doar explorând aceste trasee pitoreşti care te vor surprinde într-un mod plăcut şi linistitor. Fără aglomeraţie, fără maşini, aşezări care au fost străbătute doar de oamenii locului, circuit construit prin pădurile din podişul Târnavelor. Peisajele şi istoria zonei vă aşteaptă să le descoperiţi în mod inedit, pe bicicletă. Pe traseu veţi întâlni doar satele săşeşti şi povestea acestora. În drumeţie vă întâmpină bisericile fortificate, localnicii zonei şi uliţele satelor”, se arată într-un comunicat al iniţiatorilor proiectului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările