Braşov

articolul anterior articolul urmator

Un pui de urs, vizitator la Canionul 7 Scări. Imagini haioase surprinse de un turist

1
22 May 2017 08:54:07
Autor: Simona Suciu
Imaginile au fost surprinse de un turist. FOTOFacebook Ed Dy
Imaginile au fost surprinse de un turist. FOTOFacebook Ed Dy

Un pui de urs şi-a făcut apariţia în weekend la Canionul 7 Scări. Animalul a fost blând şi chiar s-a speriat de turişti şi a fugit înapoi în pădure.

Ursuleţul a ieşit se pare la o partidă de joacă. După ce s-a plimbat pe potecile din zona Canionul 7 Scări a început să se caţere prin copaci. Nu a fost agresiv, ci din contră cam timid. Speriat de oamenii care veneau să viziteze canionul a fugit înapoi în pădure. Un turist a reuşit însă să surprindă câteva imagini. În pădurile din zona canionului sunt urşi, dar aceştia nu au ajuns niciodată până acum atât de aproape de potecile turistice. Puiul de urs este primul care s-a aventurat să iasă la marginea pădurii. 

Locul unde îţi alegi mireasa

Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situat în Masivul Piatra Mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din şapte scări din metal cu înălţimi între 2,5 şi 15 metri, care îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări creşte. 

Canionul are şi o legendă veche care se transimite din generaţie în generaţie. Se spune că acest canion era locul de promenadă al mocanilor din satul Baciu (Săcele). Legenda spune că tinerii feciori din sat îşi supuneau iubitele la două probe. Una era să le aducă în plimbare până la canion să vadă dacă sunt puternice şi nu cedează fizic. Apoi, după ce urcau împreună cele şapte scări, stăteau o noapte deasupra canionului. Dacă nu se certau deloc, atunci era meniţi să fie împreună toată viaţa.

Accesul la Canionul Şapte Scări se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe Drumul Naţional 1 (traseu banda galbenă). Biletul de intrare costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii şi studenţi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Pernes Arin
22.05.2017, 10:26:09

Bine ca nu era ma-sa p-acolo

Modifică Setările