Braşov

articolul anterior articolul urmator

Ursul a coborât din nou la Cabana Postăvaru. A furat zahăr şi bomboane

6
10 Nov 2017 19:11:32
Autor: Simona Suciu
Urşii au devenit adevăraţi locuitori ai Braşovului
Urşii au devenit adevăraţi locuitori ai Braşovului

Un urs a coborât din nou în această seară la Cabana Postăvaru. Este a patra orară într-o săptămână când animalul coboară la cabană, fără să fie agresiv.

Un urs a coborât în această seară la Cabana Postăvaru. A forţat uşa, a intrat şi a luat o pungă de zahăr şi o cutie cu bonboane. Animalul nu a fost agresiv şi a fost alungat de cabanier şi un jardarm montan. Prima dată a încercat să spargă o uşă, iar a doua orară un geam ca să să intre în cabană. Cabanierul crede că este vorba despre acelaşi urs care a venit la cabană de două ori sâmbăta trecută şi încă odată vionerea trecută. S-a obişnuit cu locul şi forţează mereu aceeaşu uşă. Şi sâmbăta trecută a luat tot bomboane şi zahăr.

În ultima săptămână urşii au coborât de trei ori în Cartierul Răcădău din Braşov. Marţi dimineaţă o ursoaică şi cei trei pui ai ei s-au plimbat în zona Carrefour din cartierul Astra. Şi la Fundata au fost văzuţi doi urşi, dar şi lupi în apropierea gospodăriilor. De asemenea vinerea trecută la Hârseni un bărbat a fost atacat de un urs şi a suferit răni la mâini şi la picioare.

Specialiştii spun că trebuie luate măsuri de termen lung pentru ca urşii să nu mai coboare în zonele locuite şi că împuşcarea animalelor nu va rezolva problema. Specialiştii spun că trebuie create arii speciale pentru urşi, dar şi zone tampon unde animalele să găsească de mâncare pentru a nu mai intra în curţile oamenilor. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Diurpaneus
10.11.2017, 19:33:42

Romania,stana fara caini.La toate nivelurile.

-1 (1 vot)
bogdan roman uriciuc
10.11.2017, 20:35:48

Chiar nimeni nu-i poate pune ceva ursului în mâncare? E chiar aşa de greu?

0 (2 voturi)
Adrian Foangă
10.11.2017, 21:39:19

Mai bine sa-i lase la usa in fiecare seara cate o cutie cu bomboane si niste zahar, ca le ia ala si pleaca, nu le mai sparge usa.

+2 (2 voturi)
Barbu Sorin
10.11.2017, 22:36:56

Unde sai stea si ursii saracii va daca nu mai au paduri? Le-au taiat jegosii de unguri si firmele austriece pentru Austria m Tot lemnul sa carat in Austria su Ungaria

+1 (1 vot)
Ion Capsuna
10.11.2017, 23:17:24

Ursul asta trebuie tranchilizat si transportat in alta regiune!

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)