Braşov

articolul anterior articolul urmator

Vacanţa preşcolarilor, problemă pentru părinţi. Soluţia pentru luna iulie

0
25 Jun 2021 17:34:03
Autor: Ioan Buciumar
S-a încheiat anul şcolar şi la grădiniţe FOTO adevărul
S-a încheiat anul şcolar şi la grădiniţe FOTO adevărul

Dacă în anii trecuţi doar părinţii care nu aveau ce face cu copiii în prima parte a vacanţei îi mai trimiteau la grădiniţă, de această dată, pentru că micuţii au stat mult acasă pe durata anului şcolar, tot mai mulţi părinţi decid să-i trimită la grădiniţă şi în vacanţă.

Anul şcolar s-a încheiat vineri, 25 iunie, şi pentru copiii de grădiniţă. Cei mai mici dintre cei care urmează o formă de învăţământ au suferit şi ei din cauza pandemiei, în special pentru că nu au putut, în foarte mare parte din an, să frecventeze grădiniţa şi să socializeze cu alţi micuţi. 

Chiar şi atunci când au mers la grădiniţă, copiii nu au avut voie să iasă în curte şi să se joace, astfel că au perceput grădiniţa diferit faţă de alte generaţii. 
 
Până la 31 iulie mai sunt 5 săptămâni, perioadă în care părinţii pot decide, pentru fiecare săptămână în parte, dacă îi vor trimite pe copii la grădiniţă sau îi vor ţine acasă. 
 
„Din păcate, nu avem cum să-l ţinem acasă, pentru că nu avem posibilitatea, nu avem cu cine să-l lăsăm, aşa că va merge la grădiniţă în perioada vacanţei, până la 31 iulie”, a spus o mămică. 
 
„Vine la grădiniţă o lună! Muncim, dar ne şi convine. Cu pandemia, nu a fost la grădiniţă. Şi îi e şi lui mult mai bine cu ceilalţi copii, decât acasă”, crede un tătic. 
 
„O să vină câteva ore la grădiniţă, apoi o să ne jucăm, pentru că noi şi lucrăm şi nu putem sta cu ea toată ziua, o să mergem şi în vacanţă cu ea”, spune o altă mămică.
 
De la 1 august vor fi închise toate grădiniţele, astfel că părinţii vor fi obligaţi să găsească alte soluţii pentru cei mici, până la începerea noului an şcolar. 
 
Vă mai recomandăm:
 
Cum a ratat România singurul aur olimpic la sporturi de echipă pe care era favorită să-l câştige. Povestea incredibilă care a marcat o generaţie
 
Bărbat bătut cu bestialitate chiar sub ochii jandarmilor. Cea mai promptă intervenţie a forţelor de ordine

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările