Braşov

articolul anterior articolul urmator

Verificări la Jandarmeria Braşov din cauza unor imagini cu jandarmi la o reuniune în aer liber, fără respectarea măsurilor de distanţare VIDEO

2
4 Mar 2021 14:30:49
Autor: News.ro

O comisie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov face cercetări după ce în spaţiul public au apărut imagini filmate în curtea Grupării Mobile de Jandarmi, în care aproximativ 35 de angajaţi ai instituţiei nu respectă măsurile de protecţie privind prevenirea transmiterii SARS-CoV-2. Oficialii Jandarmeriei au transmis că aceştia s-au adunat pentru a-i "mulţumi" şefului lor, cu ocazia pensionării.


În imaginile apărute în spaţiul public se văd persoane, unele purtând uniforma de jandarm, altele îmbrăcate civil, care ascultă muzică, se îmbrăţişează şi beau într-un spaţiu exterior, în faţa sediului Grupării Mobile de Jandarmi "Burebista” Braşov, la lumina girofarurilor autospecialelor Jandarmeriei. 
 
La un moment dat, din clădire iese un jandarm, care este primit cu aplauze şi urale şi căruia i se toarnă vin spumant în cap, iar unul dintre participanţi îl îmbrăţişează şi îl sărută pe obraz. Niciunul dintre cei doi nu are mască de protecţie. Sărbătoritul strânge apoi mâinile celorlalţi, se îmbrăţişează cu aceştia, nimeni neavând masca de protecţie. Între timp, din clădirea Grupării Mobile ies şi alte persoane, nici acestea neavând masca.
 
Gruparea Mobilă de Jandarmi Braşov a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a fost stabilită o comisie la nivelul unităţii pentru a stabili dacă s-au respectat normele de protecţie şi dacă nu, ce măsuri se impun în acest caz. 
 
"Referitor la imaginile apărute în spaţiul public, vă comunicăm faptul că am luat cunoştinţă despre manifestarea care a avut loc in unitatea noastră. Astfel, în seara zilei de 28 februarie, în jurul orei 23:00, la ieşirea din misiune efective din cadrul unei subunităţi mobile, pe fondul trecerii în rezervă a şefului ierarhic, i-au adus acestuia mulţumiri pentru activitatea depusă în calitate de militar, fapt materializat prin aclamaţii şi urări. În ceea ce priveşte atitudinea cadrelor militare de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecţie individuală la nivelul unităţii noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica acest fapt şi pentru a se lua măsurile legale care se impun”, a transmis Gruparea Mobilă de Jandarmi Braşov.
 
Sancţiunile vor fi aplicate in funcţie de vinovăţia fiecărui participant. 
 
Potrivit sursei citate, au fost aproximativ 35 de persoane prezente la manifestare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mihai Popescu
4.03.2021, 14:52:23

Pai bre astia sunt tineri, in jur de 45 de ani. Ce grije sa mai aiba. Doar grija pensiilor speciale nemuncite f.f. mari pe care o sa le primesca. Bravo lor ! De pensionari d'astia are nevoie tara !

-6 (8 voturi)
kitty kat
4.03.2021, 15:02:36

Vaiiii de mine ce emotionant! Bietul sef, necaz mare cå a iesit la pensie la 45 ani...of of of. Stergeti-vå lacrimile jandarmilor, cå se intoarce sefu la muncå pe un salariu mai mare decat pensia lui specialå...

+1 (1 vot)
Modifică Setările