Braşov

articolul anterior articolul urmator

Viaţa a revenit la normal la Braşov. Centrul Istoric, luat cu asalt de turişti

0
12 Jun 2021 18:24:54
Autor: Ioan Buciumar
Centrul Istoic al Braşovului este plin ca înaintea pandemiei FOTO Ioan Buciumar
Centrul Istoic al Braşovului este plin ca înaintea pandemiei FOTO Ioan Buciumar

Centrul Istoric al Braşovului a redevenit o zonă aglomerată, în care localnicii şi turiştii umplu terasele şi barurile din zonă.

Viaţa a revenit foarte aproape de normal la Braşov, cel puţin după numărul de persoane din Centrul Istoric al oraşului. Atraşi de meciurile de la Campionatul European de Fotbal, localnicii au umplut terasele şi barurile încă de vineri seara, 11 iunie. 
 
„E minunat! Te simţi din nou bine. Mai ales după perioada asta de pandemie, te simţi din nou om: fără mască, fără distanţare, la o bere cu prietenii şi vedem un meci. Cum joacă Turcia cu Italia, am hotărât că ţinem cu Italia, că sunt mai apropiaţi de noi”, spune unul din iubitorii fotbalului care au decis să vadă meciul de deschidere în oraş. 

„Am aşteptat de multă vreme lucrul ăsta. Ne-am vaccinat cu toţii de ceva vreme, unii chiar din ianuarie, pentru că lucrează în domenii esenţiale. La meciul din seara asta ţinem cu Italia, pentru că nu am avut prea multe opţiuni”, a spus un alt tânăr. 

„La fotbal nu avem nicio favorită, din moment ce România nu e la turneu. Dar am aşteptat de multă vreme momentul acesta şi ne bucurăm de prieteni şi de fotbal”, a spus un alt fan al sportului-rege. 
 
Sâmbătă, 12 iunie, Braşovul s-a bucurat de o vreme foarte frumoasă, astfel că zona centrală a fost aproape la fel ca înainte de pandemie. Pe terasele din întreg Centrul Istoric al oraşului cu greu găseai un loc liber, iar lumea se bucura de vremea bună şi de relaxarea măsurilor. 

Cum Primăria a dat în judecată firma care gestionează parcările din oraş, iar procesul este pe rol, în această perioadă nu se plăteşte parcarea în Braşov. Poate şi din acest motiv, nici măcar într-o zi de sâmbătă nu mai erau locuri de parcare libere. Să găseşti unde să te aşezi era greu şi pe băncile din centru sau la fântâna arteziană din Piaţa Sfatului, iar trenuleţul cu care turiştii pot face un mic tur al zonei istorice se umplea imediat ce sosea la punctul de plecare. 
 
„E soare, ne bucurăm de începutul verii, de vreme bună, să fim sănătoşi, cu familia, cu copiii, cu toată lumea aici şi ne bucurăm de tot ce înseamnă ziua de astăzi”, spune un tătic care se juca împreună cu băieţelul său. 

„Este foarte frumos şi este un punct turistic foarte atractiv. Ne-am plimbat cu trenuleţul, am vizitat tot Braşovul şi este un oraş foarte frumos. Noi suntem de la Slatina şi mai stăm şi mâine pentru că este foarte bine, am revenit la viaţa normală”, se bucură un turist. 

„Am ieşit să ne bucurăm de vremea asta bună. Eu vin în fiecare zi aici, de multă vreme. Chiar şi când era obligatoriu cu mască prin tot oraşul, îmi luam masca şi veneam aici, să mă bucur de aer. Astăzi e foarte multă lume, în cursul săptămânii nu e chiar aşa aglomerat”, constată o localnică. 
 
Dacă în jurul prânzului centrul a fost luat cu asalt de turişti şi de braşovenii care doreau să se bucure de soare şi de frumuseţea oraşului, după amiaza şi seara a venit din nou rândul suporterilor să îşi dea întâlnire pe terase, unde să se bucure împreună de meciuri. 
 
Vă mai recomandăm:
 
Catacombele Braşovului, transformate din depozit de muniţie în primul muzeu „new media” din România
 
Cum s-a schimbat radical viaţa unui copil abandonat, la doar câteva luni, pentru că a rămas fără o mână şi fără un picior
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările