Braşov

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Bilanţul inundaţiilor din Braşov. Drumuri acoperite de apă şi 200 de case inundate. DN 11 B rămâne închis din cauza copacilor prăbuşiţi de şosea

0
1 Jul 2018 10:32:55
Autor: Simona Suciu
DN 11 B din Harghita rămâne închis din cauza copacilor prăbuşiţi pe şosea
DN 11 B din Harghita rămâne închis din cauza copacilor prăbuşiţi pe şosea

Ploile abundente din ultimele zile au adus cele mai mari inundaţii din zona Braşovului din ultimii zece ani. Peste 200 de gospodării au fost afectate, patru drumuri naţionale au fost inundate, iar pagubele sunt foarte mari. DN 11 B din Harghira rămâne în continuare închis.

Mai multe râuri din judeţul Braşov au ieşit din matcă şi au inundat peste 200 de gospodării din localităţile: Săcele, Mândra, Şinca Veche, Sita Buzăului, Stupini, Budila, Târlungeni, Zărneşti, Zizin, Sohol şi Predeluţ. Din fericire nu a fost nevoie de evacuări de persoane şi nimeni nu a fost rănit.

Apele au invadat şi patru drumuri naţionale, care au fost închise ieri: DN 73A Poiana Mărului-Şinca, DN 1 între Mândra şi Şercaia, DN 10 la Sita Buzăului, dar şi DN 11 în Covasna. Angajaţii companiei de drumuri au lucrat toată non-stop, iar drumurile au fost redeschise circulaţiei. Toate însă sunt afectate, iar pagubele sunt foarte mari. Urmează să se facă o evaluare oficială pentru ca drumurile să fie reparate.

Singurul drum care rămâne închis este DN 11B în zona localităţii Caşinul Nou din judeţul Harghita. Apele s-au retras, dar mai mulţi copaci au căzut peste carosabil şi se lucrează la îndepărtarea lor.

Pagube produse de inundaţii pe drumurile din Braşov

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările