Braşov

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Filmul evenimentelor de la Carrefour Braşov. O tânără, acuzată de furt, a fost lovită de un agent de pază. Ce se vede în imagini?

67
24 Dec 2020 10:31:24
Autor: Călin Gavrilaş
Captură video
Captură video

Discuţiile pe tema cazului de violenţă petrecut într-unul dintre magazinele Carrefour din Braşov continuă. În spaţiul public au apărut şi imagini video care o prezintă pe tânără printre rafturile magazinului, apoi secvenţe din ceea ce s-a petrecut întrea ea şi paznici.

Imagini video, apărute în spaţiul public, vin să lămurească într-o oarecare măsură ce s-a întâmplat în data de 1 decembrie la un magazin Carrefour din Braşov, unde o fată de 18 ani susţine că a fost lovită de un agent de pază care a acuzat-o de furt.

Incidentul a fost adus în atenţia opiniei publice de Asociaţia „Femeile se Implică”, ONG-ul prezentând pe pagina oficială de Facebook un „caz inacceptabil de agresiune fizică şi discriminare împotriva unei fete de 18 ani de etnie romă.”

Pe scurt, este vorba despre o tânără de 18 ani, de etnie romă, care ar fi fost la „cumpărături în hipermarketul Carrefour din noul mall AFI unde a plătit produsele cu cardul personal, dar a neglijat să păstreze chitanţa. Din acest loc s-a deplasat la Carrefour-ul de pe Calea Bucureşti 107 în căutarea unor produse pe care nu le găsise în hipermarketul precedent. Fata a intrat în acest magazin purtând un mic rucsac în spate cu cumpărăturile plătite de la celălalt hipermarket, a petrecut ceva timp uitându-se la diverse produse, dar în final a decis să nu mai cumpere nimic”, spun cei din Asociaţie.

Doar că, după ce tânăra a trecut de casele de marcat, doi agenţi de pază i-au spus să îi însoţească întrucât vor să discute cu ea. A fost izolată într-o cameră, iar cei doi agenţi de pază au acuzat-o din start de furt spunând că produsele pe care le avea asupra ei au fost sustrase din acel Carrefour.
 
„Negând aceste acuzaţii fata fost bruscată violent, lovită cu pumnii şi picioarele, lovită peste faţă şi strânsă de gât chiar de către seful securităţii de la Carrefour care între timp fusese chemat sa participe la <<ancheta>>”, povestesc incidentul cei din Asociaţie.
 

Primul video: la cumpărături

 
Primul video, postat pe pagina de Facebook Ucid Acetisalicilic, o prezintă pe tânără într-unul din magazinele Carrefour în timp ce stătea la un raft, analiza diferite produse şi alege unele dintre ele pe care se pare că le pune în rucsacul ce se afla în coşul de cumpărături.
 

Al doilea video: în camera agenţilor de pază

 

Cel de-al doilea video, postat tot pe pagina de Facebook Ucid Acetisalicilic, prezintă un fragment din ce s-a petrecut în magazinul Carrefour de pe Calea Bucureşti 107, în camera agenţilor de pază, acolo unde a fost dusă tânăra.

În imagini se observă un al treilea agent de pază care intră în încăpere şi, la un moment dat, o îmbrânceşte şi loveşte pe tânără.

Poziţia Carrefour România

„Carrefour România respinge categoric orice formă de violenţă sau agresiune şi promovează dialogul şi cooperarea, depunând toate eforturile şi diligenţele şi alocând resursele necesare în acest sens. Am pus la dispoziţia instituţiilor statului toate informaţiile necesare şi am oferit tot suportul astfel încât acestea din urmă să poată derula verificările şi anchetele care se impun”, a transmis compania într-un drept la replică adresat ziarului „Adevărul”.

Totodată, Carrefour menţiona că, „în urma investigaţiei realizate ca urmare a acestui incident, am descoperit cu dezamăgire că tânăra a fost autoarea unei sustrageri de bunuri din cele două magazine Carrefour din Braşov.”

Ulterior, Carrefour a revenit cu alte comunicate în care anunţa că începând cu data de 23 decembrie, magazinul său din Calea Bucureşti are un nou director, iar agentul de securitate implicat în incident nu mai face parte din personalul magazinului iar managerul de securitate face, în prezent, obiectul unei cercetări interne.

Citeşte şi:

Carrefour România, măsuri după incidentul de la Braşov: directorul magazinului a fost schimbat

Carrefour România, reacţie după incidentul din Braşov: „Am descoperit cu dezamăgire că tânăra a fost autoarea unei sustrageri de bunuri”

Tânără de 18 ani, de etnie romă, bătută cu bestialitate de agenţii de pază ai unui hipermarket. Motivul: au bănuit-o de furt

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

67 Comentarii

un motan intransigent
24.12.2020, 10:50:55

Iata un caz clar de discriminare negativa! Trebuie sa luptam toti impotriva discriminarii negativa la care a fost supusa tanara de etnie RRoma. Pe viitor, tinerii de aceeasi etnie trebuie discriminati pozitiv, adica trebuie lasati si chiar incurajati sa fure orice si de oriunde. Sociologii etniei respective trebuie sa ia pozitie si sa obtina drepturi suplimentare.

+5 (37 voturi)
IonIon Codreanu
24.12.2020, 11:00:39

Motanule, oamenii trebuie pedepsiți pentru că fură, nu pentru că sunt romi...

-4 (26 voturi)
IonIon Codreanu
24.12.2020, 10:58:32

După reacția finală a Carrefour (schimbarea directorului și concedierea agentului de pază), se pare că fata a avut dreptate. În primul filmuleț nu se vede de loc că obiectele luate din raft erau puse în puse altundeva decât în coș. Cert este că din toate magazinele cu autoservire SE FURĂ, agenții de pază au datoria să împiedice asta și nervozitatea lor este cumva explicabilă...

-15 (21 voturi)
Stefan din Nord
24.12.2020, 11:02:48

Ce se intampla cu tara asta de rasisti ? Unde mai este dreptul rromului de a da cu jula ? Duminica,ia atitudine ,nu dormi in bocanci .

+4 (28 voturi)
Andreas TSA
24.12.2020, 11:10:43

Pai DE CE secvente?!? Se termina banda din cand in cand..? Exact atunci cand aplica loviturile de exemplu?! Love you Romania!

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (67)

Modifică Setările