VIDEO Legenda sângeroasă a Pietrelor lui Solomon din Braşov, locul încărcat de puteri vindecătoare pentru inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există braşovean care să nu fi trecut măcar o dată pe la Pietrele lui Solomon. Numele zonei a fost dat de o legendă a unui rege maghiar care a inspirat şi stema oraşului. Zona este renumită pentru calităţile ei terapeutice date de aerul curat încărcat cu ioni negativi.

Numele zonei a fost inspirat de regele maghiar Solomon. Legende sunt, însă, mai multe. Una dintre ele spune că Regele Solomon a fost urmărit de invadatori până la Braşov, unde s-a ascuns în pădure. Ca să nu fie recunoscut de duşmani, şi-a dat jos coroana de cap şi a aşezat-o pe tulpina unui arbore. Nu a mai mai fost recunoscut de cumani, aceştia crezând că regele a căzut în prăpastie şi a murit. Aşa a reuşit să scape şi să fugă cu bogăţiile pe care le avea asupra lui. A fugit până la o peşteră unde s-a refugiat, în zona denumită astăzi Pietrele lui Solomon. Sute de ani mai târziu, un ţăran care a mers în pădure să adune lemne de foc a găsit coroana, pe locul unde acum se află Casa Sfatului şi a dus-o la Biserica Neagră spre păstrare. Aşa a ajuns Braşovul să se numească în germană Kronstadt, oraşul Coroanei.

O altă legendă a locului este una sângeroasă. Se spune că Solomon şi-ar fi ucis fratele care trebuia să urce pe tron ca să îi ia locul. A fost alungat de mama sa care a aruncat asupra lui un blestem. Acesta spunea că Solomon avea să moară imediat ce va fi văzut de un om de rând. În pribegia sa, a ajuns în zona de la Pietrele lui Solomon când, dintr-o dată, a văzut un păstor. De teama blestemului a vrut să fugă repede, dar a tras prea tare de hăţurile calului, acesta s-a speriat, iar Solomon a căzut în prăpastie cu tot cu animal. Se spune că locul unde a căzut s-a despicat în două şi aşa au apărut cele două mari stânci care străjuiesc zona. Solomon a reuşit să scape, dar şi-a lăsat coroana la rădăcina unui pom pentru că nu mai era demn să o poarte.

Zona unde te vindeci de inimă?

Se spune că în urma unor disfuncţii magnetice zona este încărcată de ioni negativi care pot ameliora bolile cardio-vasculare. Ajută foarte mult şi aerul curat, liniştea şi susurul aperi cristaline. Specialiştii au confirmat faptul că zona este încărcată energetic.

„S-au făcut cercetări la Pietrele lui Solomon şi s-a descoperit că zona este încărcată energetic. Dacă această energie ajută sau nu în bolile cardio-vasculare, asta nu pot spune. Este cert că zona te aduce într-o stare de relaxare. Am fost şi eu acolo de multe ori, merg de câteva ori pe an şi pot spune că m-am simţit mai odihnit atunci când m-am întors acasă“, a spus Marius Zovilan, profesor de fizică.

Faptul că la Pietrele lui Solomon există ceva care ajută mult, cel puţin psihic, este confirmat şi de locuitorii din Şchei care vara mai ales vin zilnic aici. „ Vara venim aproape în fiecare zi. Stăm la aer curat şi ne relaxăm. Mereu am simţit că există aici aşa o energie foarte bună. Eu am probleme cu inima de mulţi ani, iar atunci când vin aici respir mai bine, tensiunea e mai bună. Nu ştiu dacă are legătură cu aerul curat sau cu energia despre care se spune că există aici, dar este ceva. Am mai vorbit şi cu turişti care au venit aici şi mi-au spus că se simt mai relaxaţi, mai încărcaţi cu energie“, a spus Radu Grigore, locuitor din Şchei.

image

Locul preferat pentru picnic

Pietrele lui Solomon este şi zona unde în fiecare an Junii  ţin petrecerea din Duminica Tomii (prima duminică după Paşte) şi unul dintre cele mai căutate locuri de picnic din Braşov. În zonă sunt mese şi au fost amenajate vatre speciale pentru grătar pentru ca mediul să nu fie distrus. Toamna este o forfotă enormă când multe gospodine vin aici pentru a coace vinete, ardei sau roşii, pentru proviziile de iarnă.

Zona Pietrele lui Solomon se află în partea nord-vestică a Masivului Postăvaru, între Muntele Tâmpa şi rezervaţia Stejerişul Mare. Este un adevărat defileu natural cu perisaje superbe şi mult aer curat. La Pietrele lui Solomon se poate ajunge din cartierul istoric Şchei, prin Piaţa Unirii. De aici drumul de 2 kilometri se poate parcurge pe jos într-o jumătate de oră. În zonă este şi un perete natural de escalade foarte căutat de amatorii de senzaţii tari. De la Pietrele lui Solomon se poate ajunge pe jos şi în Poiana Braşov, prin pădure pe drumul vechi.

Pe aceeaşi temă:

Secretele Peşterii Valea Cetăţii, din Vârtejul Dracului. „Palatul de Cleştar“ are poteci din fibră de sticlă

VIDEO Valea Zânelor, locul unde a trăit Ileana Cosânzeana şi unde s-a refugiat Decebal înainte să moară. Noile ipoteze care ar putea schimba cartea de istorie

Şirnea, primul sat turistic din România. Locul unde puteţi găsi comorile satului românesc de altădată: un abecedar de la 1932 şi strămoşul mixerului modern

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite