Braşov

articolul anterior articolul urmator

Zonă de promenadă pe strada Castanilor. Pârâul Timiş ar putea fi descoperit

0
19 Feb 2018 08:40:17
Autor: Simona Suciu
Strada Castanilor ar putea deveni zonă de promenadă
Strada Castanilor ar putea deveni zonă de promenadă

Primăria vrea să descopere Cananul Timiş pentru ca strada Castanilor să devină una de promenadă. În acest moment se caută cele mai bune soluţii tehnice.

Canalul Timiş care pleacă din zona Dârste şi străbate tot oraşul pe o porţiune de 17 km până în Bartolomeu a fost acoperit de comunişti deoarece toate fabricile din zonă deversau în el apele industriale şi mirosul devenise greu de suportat. Acum nu mai există această problem deoarece nu mai sunt fabrici în oraş, iar apa a fost curăţată. Primăria vrea să descopere Canalul Timiş de pe strada Castanilor pentru va zona să devină una de promenadă. Traficul rutier nu va fi afectat deoarece canalul se află în zona pietonală.

S-a luat decizia de a se găsi soluţiile necesare pentru creşterea calităţii aerului în zonă. Una dintre soluţii este inclusiv reamenajarea zonei ca zonă de promenadă. Tema de proiectare ne va arăta un concept pentru revitalizarea zonei, care ar urma să fie transformată într-o zonă de promenadă. Ideea este ca acest curs de apă să fie descoperit pe strada Castanilor, iar trotuarele să fie reabilitate şi ca malurile să fie în trepe a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, citat de monitorulexpres.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările