Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Începe reabilitarea străzii Frăsinet, segmentul în care va fi amenajat ”Iazul Morilor”

0
25 May 2020 08:55:41
Autor: Iulian Bunila

Autorităţile buzoiene intenţionează să refacă total o porţiune de câteva sute de metri a străzii Frăsinet, între centrele comerciale şi biserica Sfântul Ştefan. Anunţul a fost făcut recent de către edilul Constantin Toma.

 
Strada Frăsinet va deveni una dintre atracţiile oraşului, cu amenajări asemenea unei faleze, cu terase şi mori de apă, promite edilul-şef. 
 
Pe această stradă se vor construi şi o mini-parcare pentru vizitatori, dar şi un părculeţ cu alei. Reabilitarea acestui tronson de drum face parte dintr-un proiect mai amplu, „Iazul Morilor”.
 
Investiţia, în valoare de 2,63 milioane de lei, se va derula cu fonduri ale Primăriei Buzău, în urma unui credit bancar obţinut anul trecut. 
 
Studiul de fezabilitate şi proiectul sunt deja realizate, iar municipalitatea a desemnat firma care va efectua reabilitarea.
 
Iazul Morilor curge, din zona mall-urilor, prin tuburi pe sub strada Frăsinet şi continuă pe sub blocurile din cartierele Broşteni şi Dorobanţi, apoi iese din nou la suprafaţă spre balta de pescuit a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările