Buzău

articolul anterior articolul urmator

Şcoală profesională în sistem dual, lângă fabrica Romcarbon. Absolvenţii vor avea locuri de muncă asigurate

0
27 Jan 2020 16:19:44
Autor: Iulian Bunila

O şcoală profesională în sistem dual ar putea apărea, în viitorul apropiat, în municipiul Buzău. Anunţul a fost făcut de către şefa Inspectoratului Şcolar Judeţan Buzău, Florina Stoian. Instituţia de învăţământ va funcţiona în clădirea fostului liceu tehnic „Costin Neniţescu”, de pe strada Transilvaniei.


Şcoala în sistem dual este unitatea de învăţământ care are scopul de a livra forţa de muncă necesară angajatorilor şi se face pe baza solicitării operatorului economic. 

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean estimează că şcoala  profesională de la Buzău ar putea fi inaugurată la începul anului şcolar 2021 – 2022.  Mai devreme nu se poate, spun cei de la inspectorat, din motive birocratice.

Noua unitate de învăţământ va avea ca model Şcoala Profesională Germană „Kronstadt” din Braşov şi vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe o piaţă a muncii aflată într-o continuă schimbare. 

Şcoala profesională în sistem dual se va înfiinţa cu bani din bugetul local, edilul Buzăului, Constantin Toma, fiind un aprig susţinător al proiectului - dar cu sprijinul  unor agenţi economici din judeţ. 

Practic, fiecare clasă va fi dotată cu aparatură şi tehnică de practică de către societatea comercială interesată în formarea de personal calificat pentru un anumit domeniu de activitate. Sistemul de învăţământ dual este înscris în sistemul de stat gratuit, fiind susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii