Buzău

articolul anterior articolul urmator

Şosea de centură pe latura de est a municipiului Buzău. Vor fi avantajaţi şoferii din mai multe judeţe

0
10 Jan 2022 15:07:15
Autor: Iulian Bunila

În următoarele zile, autorităţile Buzăului vor negocia cu reprezentanţi de la Compania Naţională de Drumuri şi de la Ministerul Transporturilor posibilitatea amenajării unei şosele de centură pe latura de est a oraşului, care ar putea prelua o bună parte din traficul de pe E85.

2022 ar putea fi anul demarării unui nou proiect de infrastructură de mare importanţă pentru Buzău: amenajarea unei variante ocolitoare pe latura estică a reşedinţei de judeţ.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Buzău, refacerea centurii de est a Buzăului ar trebui cuplată la Drumul Expres Buzău – Brăila – Tulcea şi la autostrada Ploieşti – Buzău – Focşani. 

În această lună, responsabilii administraţiei buzoiene vor avea o şedinţă cu reprezentanţi de la Compania Naţională de Drumuri şi de la Ministerul Transporturilor, pentru a stabili, atât realizarea conexiunilor, cât şi includerea noii centuri într-un proiect, fie cu fonduri guvernamentale, fie cu fonduri europene.

Conform studiului de fezabilitate, o porţiune de aproximativ trei kilometri din şoseaua de centură ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii, iar cealaltă porţiune, de aproximativ doi kilometri lungime, ar trebui construită între podul Vadu Paşii şi intersecţia cu drumul naţional 2B, Buzău-Brăila. 

În 2021, Primăria Buzău a plătit un studiu de fezabilitate pentru Centura de Est, urmând ca şoseaua să fie realizată în acest an, după cum promit autorităţile.

Centura de Est a oraşului Buzău va prelua o bună parte din traficul de pe E85 spre Brăila, Galaţi, dar şi spre Bucureşti.


Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 
 
Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările