Buzău

articolul anterior articolul urmator

A fost lansat manualul ”Istoria Judeţului Buzău”, pentru clasa a VII-a

1
23 Sep 2019 20:22:25
Autor: Iulian Bunila

Manualul lansat luni, în amfiteatrul Liceului Pedagogic, este folosit ca suport didactic la cursul opţional de istorie locală. La eveniment au fost prezenţi autorii, elevi ai claselor a VII-a, profesori de istorie şi reprezentanţii autorităţilor locale.

 
Manualul conţine numeroase fotografii, ilustraţii, documente şi hărţi. 
 
A fost scris de patru profesori şi istorici buzoieni: Marius Nicoară, Constantin Coman, Valeriu Nicolescu şi Dumitru Scoroşanu.
 
„Am colaborat între noi, ne-am consultat acolo unde au existat aspecte mai puţin clare sau controversate”, a declarat Marius Nicoară, autor şi coordonator al manualului.
 
Toate clasele a VII-a din Colegiul Pedagogic au ales deja manualul de istorie locală ca obiect de studiu opţional. Există un interes mare pentru acest manual dinspre mai multe unităţi de învăţământ. 
 
”Am fost sunată de la Şcolile din Brăeşti şi Căneşti. Am primit pe mail solicitări şi de la Nehoiu, Pătârlagele şi Padina, ca să dau doar câteva exemple din judeţ”, a declarat Mihaela Alexandru, inspectorul şcolar de istorie şi geografie.
 
Municipalitatea pregăteşte un alt proiect educaţional pentru anul următor: un alt manual opţional, de data aceasta despre geografia judeţului Buzău.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Auraş Mihaiu
24.09.2019, 17:23:26

De unde se poate achiziționa?