Buzău

articolul anterior articolul urmator

FOTO A fost schiţat noul stadion de atletism din Buzău. Pista va fi sintetică

0
23 Oct 2019 18:45:15
Autor: Iulian Bunila

Stadionul de atletism de la marginea orasului Buzău va arăta altfel în urma unui amplu proces de reabilitare. La finalul lucrărilor, arena va beneficia de o pistă nouă de alergare, sintetică, o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne şi tabelă de marcaj electronică.

 
Edilii Buzăului au prezentat public primele proiecţii ale noului stadion de atletism din Buzău. Lucrarea va fi realizată de Ischia Galaţi, o firmă specializată în realizarea de obiective sportive. 
 
Potrivit proiectului, lucrărie vor demara în perioada imediat următoare iar în primă fază se va reabilita pista de alergare. Se vor moderniza apoi vestiarele din incinta complexului, care în prezent se află într-o stare avansată de degradare. 
 
În cadrul aceleaşi investiţii, se are în vedere şi montarea unei tribune metalice acoperite, cu aproximativ 1.500 de scaune, amenajarea de spaţii speciale pentru presă dar se va cumpăra şi o tabelă electronică de marcaj.
 
 
Investiţia Primăriei Buzău în modernizarea arenei de atletism se ridică la valoarea totală de 7,7 milioane de lei, bani din bugetul local.  
 
„Termenul de execuţie e de 10 luni, dar reprezentanţii firmei mi-au spus că în 5-6 luni vor fi gata. Se va amenaja o pistă sintetică, se vor face vestiare, parcare şi tribună”, a anunţat primarul Constantin Toma. 
 
La finalul procesului de reabilitare, stadionul de la marginea oraşului va fi omologat pentru competiţii naţionale de atletism, de mai mică anvergură.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările