Buzău

articolul anterior articolul urmator

ABERANT Stradă proaspăt renovată, din Buzău, distrusă de lucrări

0
7 Jun 2011 07:25:00
Autor: adevarul
Şantier pe Bucegi
Şantier pe Bucegi

400.000 de lei s-au dus pe Apa Sâmbetei, după ce strada Bucegi, recent asfaltată, a fost găurită de companiile de utilităţi. Strada  reabilitată complet în urmă cu doi ani în urma unei investiţii din bani publici a fost distrusă sistematic în numai o săptămână în urma unor lucrări de înlocuire a reţelei de gaze.

Deşi Primăria promite an de an străzi ca-n palmă şi dosare consistente cu proiecte de infrastructură care ar trebui să  schimbe în bine faţa oraşului, lucrările de reabilitare a reţelelor de gaze sau de apă dau peste cap toate investiţiile.

Un bun exemplu în acest sens este şi cazul străzii Bucegi care face parte din puţinele drumuri secundare din Buzău reabilitate în urmă cu trei ani cu 400.000 lei.

Şoferii care puteau tranzita aceste sector de drum care face legătura cu centrul oraşului au trecut de la extaz la agonie doar într-o  săptămână. Drumul pe care se putea circula cu maşina fără nervi şi înjurături din cauza gropilor a ajuns de nerecunoscut în urma şanţurilor pe care compania de gaze le-a făcut după ce a invocat către primărie mai multe defecte apărute în ultimii doi ani.

“Nu este vina noastra că s-a ajuns la această situaţie. Compania de gaze a invocat mai multe defecte apărute în ultimii ani şi a cerut să schimbe toată reţeaua .Oricum îi urmărim atent să respecte lucrările de refacere. În cazul în care apar modificari în modul in care a fost turnat asflatul vor fi puşi sa refaca lucrările”, a  declarat Gabriel Baltă, director tehnic în Primărie.

“Nimeni nu ne garantează că cei de la gaze nu vor mai veni la noi cu defecte neprevăzute. Din păcate daca la apă şi canal situaţia este practic rezolvată cei de la Gaze  nu mai au niciun plan de reabilitări pentru termen lung pentru că şi-au cam terminat planurile de investiţii. Vom vedea ce este de făcut pentru ca să nu mai repete o situaţie ca aceasta”,  a mai spus Gabriel Baltă.

Deşi reprezentanţii companiei de gaze dau asigurări că situaţia va reintra rapid în normal, şoferii nu sunt deloc impresionaţi de aceaste promisiuni. “Aşa s-a întâmplat şi pe strada Răscoalei care a fost asfltată acum trei ani şi apoi a fost ghiorlănită cu şanţuri. Au astupat în grabă şi acum abia dacă se mai poate circula din cauza asflatului care s-a lăsat şi a gropilor”,  se plânge Adrian Neagu, un şofer din Buzău.

“Oricum mie nu mi se pare o calitate bună la acest asfalt. Nu vă faceţi griji că o să astupăm gropile după metode mult mai bune decât a fost reabilitată această stradă”,  ne-a declarat Hermina Constantin director coordonator de şantier.

Aşa se face că marea asfaltare din fonduri europene care va demara din această lună şi se va întinde în următorii trei ani  pe aproape 100 de străzi ar putea fi dată peste cap tocmai din cauza unor aşa zise defecţiuni neprevăzute care apar frecvent la reţelele de gaze. 

Cu toate că şoferii dar şi proprietarii din zonă îşi fac griji despre viitorul acestei străzi , reprezentanţii firmei angajate să efectueze lucrările de schimbare a reţelei nu par îngrijoraţi .

VOX: “Nimeni nu ne garantează că cei de la gaze nu vor mai veni la noi cu defecte neprevăzute”, Gabriel Baltă, DIRECTOR PRIMĂRIE

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările