Afacerea bio a unei americance din Munţii Buzăului, care asigură finanţarea unui cămin de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Didi şi Cristina se ajută reciproc în grădină
Didi şi Cristina se ajută reciproc în grădină

Primele coşuri cu legume bio, din Grădina Amurtel, ajung zilele acestea la clienţii care încheie un abonament lunar. Afacerea ingenioasă cu legume şi verdeţuri bio a fost lansată în pandemie de Didi Deshaies, o americancă stabilită în ţara noastră, pentru a spori veniturile unui cămin de copii.

În aceste zile, este forfotă în grădinile Asociaţiei Amurtel din localitatea buzoiană Poieni, oraş Pătârlagele, pentru că muncitorii pregătesc primele livrări din acest an agricol. 

”O să punem în primele coşuri ceapă verde, usturoi, ridichi, pătrunjel, salată, urzici şi ştevie. La următoarele livrări, o să punem şi spanac, rucola, roşii, castraveţi, în funcţie de cum se coc”, spune Cristina, angajat al asociaţiei Amurtel.

Produsele sănătoase sunt cultivate după metoda veche, în sere neîncălzite, lucrate doar manual şi ajutate cu îngrăşământ natural provenit din gunoiul de grajd. 

”O să avem un coş de legume de sezon bio în fiecare săptămână. Noi folosim un sistem care se numeşte agricultură susţinută de comunitate în care oamenii devin membri ai grădinii”, spune Didi Deshaies. 

Pe clienţii grădinii sale bio, Didi îi consideră parteneri care investesc în propria dietă sănătoasă, dar şi în centrul de plasament cu 12 copii pe care asociaţia îl deţine în comuna buzoiană Pănătău.

”Se abonează la începutul sezonului şi fac o mică investiţie la început iar după aceea primesc în fiecare săptămână ceea ce recoltăm din grădină, un coş de legume proaspete care ajung direct de la grădina noastră în Bucureşti, în Buzău, unde avem abonaţi. E şi un mod de a primi legume care nu au călătorit de pe alte continente, de a susţine agricultura locală dar şi un bonus prin faptul că susţin copiii noştri din Familia Amurtel”, spune americanca stabilită în România.

Clienţii vor găsi în lădiţe de la verdeaţă, usturoi şi ridichi, până la ceapă verde şi lobodă. Preţul promoţional este de 60 lei pentru coşul familial şi 45 lei pentru coşul mignon. Livrarea se poate face la domiciliu, pentru o taxă de 10 lei.

Americanca stabilită de 16 ani în România conduce un ONG care ajută câţiva copii rămaşi pe drumuri, iar grădinile create cândva pentru aprovizionarea căminului produc peste nevoile interne. Grădina bio Amurtel are deja un portofoliu de aproape 40 de abonaţi, cei mai mulţi din Bucureşti.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite