Buzău

articolul anterior articolul urmator

Ambulatoriul Spitalului Judeţean Buzău a rămas fără diabetolog. Ce alternative au pacienţii

0
2 Aug 2021 13:15:40
Autor: Iulian Bunila
Sursa SJU Buzău
Sursa SJU Buzău

Trecerea în privat a unicului medic diabetolog din policlinica Spitalului Judeţean Buzău le creează mari neplăceri bolnavilor care obişnuiau să meargă pentru reţete şi consultaţii la cabinetul din ambulatoriu.


Doctorul Apriliana Stănescu a anunţat zilele trecute pe Facebook că şi-a încetat colaborarea cu Spitalul Judeţean şi că activează, de luni, doar într-un cabinet privat. 

”Aspectul pozitiv al acestei schimbări va fi faptul că voi putea aloca mai mult timp pentru consultaţia propriu-zisă, anamneză de calitate şi, bineînţeles, pacienţii vor avea parte de tot timpul şi atenţia mea pentru a fi bine urmăriţi cu privire la boala de diabet şi pentru a fi la curent şi bine informaţi cu toate noutăţile în domeniu”, a scris Apriliana Stănescu.

O soluţie temporară este ca pacienţii care lunar vor trebui să îşi procure reţetele de insulină să se poată adresa Unităţii de Primiri Urgenţe. De asemenea, cei doi medici de pe secţia SJU vor oferi consultaţii tuturor pacienţilor cu diabet.

Conducerea spitalului buzoian a anunţat deja scoaterea la concurs a unui post de medic pentru cabinetul de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice. În judeţul Buzău sunt şapte medici diabetologi, care au contracte încheiate cu C.J.A.S.. 

Aproximativ 5.300 de pacienţi diagnosticaţi cu diabet sunt înscrişi la Cabinetul de Diabetologie din Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările