Buzău

articolul anterior articolul urmator

Angajaţii din şcolile buzoiene, imunizaţi în centrul de vaccinare de la Casa Corpului Didactic VIDEO

0
25 Feb 2021 18:31:28
Autor: Iulian Bunila
Sursa Prefectura Buzău
Sursa Prefectura Buzău

Joi, a început campania de vaccinare în masă a salariaţilor din învăţământul buzoian, la centrul special amenajat în sediul Casei Corpului Didactic. Persoanele cu vârste până în 55 de ani vor primi serul de la Astrazeneca iar cele care sunt trecute de această vârstă vor fi vaccinate cu Pfizer.

 
Încă de dimineaţă, zeci de cadre didactice, sosite din tot judeţul, s-au prezentat pentru a le fi administrată prima doză de vaccin AstraZeneca.
 
Toţi cei vaccinaţi în prima zi speră că odată cu imunizarea în masă a dascălilor şcolile să revină la activitatea normală, începând cu noul an şcolar.
 
Din păcate, nu toate cadrele didactice sunt interesate să se imunizeze anticovid, deşi pericolul infectării este mult mai ridicat acum, odată cu reluarea cursurilor la clasă.
 
În centrul de pe strada Independenţei ar urma să fie chemaţi la vaccin angajaţii din sistemul de învăţământ care se vor înscrie pentru imunizare şi de acum înainte, ceilalţi urmând să fie imunizaţi în centrele în care deja au fost programaţi.
 
Aici sunt sunt dispuse două echipe de medici şcolari care asigură un flux de vaccinare destinat exclusiv personalului din unităţile şcolare de la nivelul judeţului Buzău.
 
 
În prima zi, s-au programat 120 de cadre didactice care au optat pentru vaccinarea anti-Covid19, urmând ca în zilele următoare să fie vaccinate restul persoanelor înscrise.
 
Vaccinarea personalului din învăţământ se va finaliza pe 10 martie, pentru prima doză de vaccin. 
 
Autorităţile anunţă totodată suplimentarea numărului de centre în care buzoienii se vor putea imuniza.
 
Astfel, pe lângă cele deja existente, vor mai fi deschise centre noi la Nehoiu, Râmnicu Sărat şi Smeeni. Centrele vor funcţiona începând cu data de 1 martie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările