Buzău

articolul anterior articolul urmator

Animale omorâte, în cursul nopţii, de urşii care au pătruns printre casele din Runcuri VIDEO

5
15 Jun 2021 18:35:47
Autor: Iulian Bunila
Captură video
Captură video

Un nou atac de urs a avut loc, luni noapte, în satul Runcuri, comuna buzoiană Lopătari. Incursiunea sălbăticiunilor în localitate s-a soldat cu uciderea mai multor animale domestice şi distrugerea unui grajd.

 
Trei familii din satul Runcuri, comuna Lopătari, au fost vizitate de cel puţin un urs, conform relatărilor oamenilor din zonă.
 
”Am fost aseară la fam. Ursache, iar în dimineaţa asta la fam. Gonţescu. Am trimis o adresă la ajvps/prefectură/mediu şi am solicitat sprijin. Dacă este vreo urgenţă sunaţi la 112 sau pe mine”, a scris pe Facebook Claudiu Constantin, primarul din Lopătari.
 
Conform evaluării făcute de primar, la familia Ursache, au fost omorâte trei oi, familiei Buzea i-a dispărut o capră, iar la gospodăria Gonţescu a fost stricat acoperişul unei anexe.
 
”Am transmis toate datele la AJVPS, Prefectură şi Mediu şi le-am solicitat sprijinul pentru extragerea câtorva exemplare din zonă. Da, aşa se numeşte, „extragere de exemplare”, pentru că legea nu dă voie nimănui să-i împuşte. Doar dacă eşti prinţ austriac, poate. Aşa că invit orice prinţ de orice naţie pe la Runcuri. Avem urşi şi brânză bună”, este opinia primarului din Lopătari.
 
 
Urşii atacă şi în alte comune din judeţ. La Bisoca, cel mai recent atac al ursului a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, 1/2 iunie, în gospodăria unui localnic din satul Lacurile, comuna Bisoca, Buzău. Sălbăticiunea a lăsat în urma sa cadavrul unui porc şi pagube la grajdul în care a pătruns. 
 
Pentru a semnala apariţiile din ce în ce mai dese ale urşilor, cu scopul de a-şi avertiza consătenii şi de a atrage atenţia autorităţilor, George Ionaşc, un localnic din Bisoca, a creat un grup pe Facebook unde apar imagini greu de privit.
 
Vă recomandăm şi:
 
Urmăriri şi bătăi ca-n filme, pe stradă, în Buzău. Ţinta agresorilor: un activist civic
 
Măsura radicală luată de un fermier român sătul să caute în zadar muncitori pentru a strânge recolta

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Zared Lachman
15.06.2021, 18:43:03

solutia e inarmarea romanilor pe modelul partenerului strategic. daca omul in cauza avea o arma atunci tragea un foc de avertisment si ursii fugeau ori erau omorati. nu era nici el atacat, nici animalele lui omorate si nici proprietatea sa distrusa.

-3 (9 voturi)
Frodo
15.06.2021, 18:50:40

Daca jigodiile de sateni au barberit toata padurea sa nu se mai planga ca ii ataca ursii. In curand o sa solicite ajutoare si pentru inundatii, alunecari de teren si alte calamitati.

-8 (8 voturi)
dumitru lazar
15.06.2021, 19:40:19

Chiar daca s-a taiat aiurea in padure , satenii cei multi si amariti nu au nici o vina , nu ei sint autorii . Ai dat cu coasa vreodata in viata ta ca sa stii ce inseamna sa cresti o oaie sau o vaca ?

-2 (10 voturi)
Decebal Burebista
15.06.2021, 22:13:33

Beii hintheligentule...ursu nu trăieşte în pădure....pentru că acolo moare de foame....mai pune mânuţele pe carte....

-2 (4 voturi)
black horse
15.06.2021, 20:13:52

ba da prosti sunteti !!! De ce nu ii extrageti singuri, ba prostilor !!!

-6 (10 voturi)
Modifică Setările