Buzău

articolul anterior articolul urmator

Ansambluri din şapte ţări vor fi prezente, anul acesta, la festivalul de dansuri folclorice din Buzău

1
16 Jul 2019 22:01:03
Autor: Iulian Bunila

Festivalul Internaţional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriţei” va aduce anul acesta la Buzău ansambluri de dansatori din şapte ţări din Europa, inclusiv România. Ediţia a şasea va debuta în data de 25 iulie.


Pentru trofeul de la Buzău se vor lupta ansamblurile folclorice din Albania, Franţa, Italia, Muntenegru, Spania, Polonia şi România. 

România este reprezentată de ansamblurile folclorice ”Plaiurile Mioriţei” şi ”Hora Vasluiului”. Evenimentul  este organizat în perioada 25-28 iulie, de Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, în colaborare cu Consiliul Judeţean.

Deschiderea va fi  joi după-amiază, de la ora 17.30 şi va debuta cu o paradă a tuturor ţărilor participante pe traseul Piaţa Daciei-Bulevardul N. Bălcescu-Parcul Crâng urmând ca la 18.30, pe scena amplasată în zona obeliscului să urce fiecare din cele 8 ansambluri folclorice pentru un scurt program în afara concursului.

Vineri şi sâmbătă, de la ora 18.00 vor urca pe scena din Parcul Crâng ansamblurile folclorice ale tuturor ţărilor participante pentru a-şi prezenta programul artistic cu care intră în concurs, iar duminică de la ora 18.00 este programată festivitatea de premiere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

plaza ro
16.07.2019, 22:07:35

Comentariu considerat abuziv.