Buzău

articolul anterior articolul urmator

Argument pro-vaccinare transmis de un medic din Buzău: „La secţia Boli Infecţioase nu avem niciun pacient vaccinat” VIDEO

6
4 Dec 2021 04:14:37
Autor: Iulian Bunila
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Valul patru al pandemiei de Covid-19 a fost extrem de agresiv iar specialiştii vin mereu cu argumente care susţin că vaccinarea rămâne singura armă în acest război. Cristina Răduţă, medic specialist Boli Infecţioase în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, spune că în ultima perioadă au avut nevoie de tratament în secţia sa numai pacienţi nevaccinaţi.

 
Medicul buzoian este de părere că ar trebui să fie o prioritate pentru cât mai multă lume prevenirea riscului de a dezvolta o formă severă a infecţiei SARS-CoV-2, care necesită spitalizare prelungită, care presupune administrare de oxigen, tehnică de ventilaţie invazivă sau non-invazivă şi risc mare de deces.
 
Pornind de la premisa că e mai bine să previi decât să tratezi, specialiştii transmit că vaccinarea rămâne singura armă capabilă să rezolve criza pandemică. 
 
„Diferenţa între un pacient vaccinat şi unul nevaccinat este că pacientul vaccinat are risc scăzut considerabil de a dezvolta o formă severă a infecţiei SARS-CoV-2, faţă de pacientul nevaccinat. În acest moment, în secţia Boli Infecţioase nu avem niciun pacient vaccinat, în condiţiile în care vaccinul este la îndemâna oricui, de luni întregi”, spune Cristina Răduţă, medic specialist Boli Infecţioase în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
 
Medicul buzoian transmite că doar un pacient din zece ar putea avea reacţii adverse dintre cele mai banale, precum durerea de cap, artromialgiile, durerile de muşchi, de oase, durere şi tumefacţie la locul administrării vaccinului, oboseală, febră, frison, sau febră şi frison.
 
”Dacă în cazul reacţiilor frecvente, vorbim mai ales de eritem sau înroşire la nivelul administrării vaccinului, în cele mai puţin frecvente vorbim de limfadenopatii, adică de inflamţia lanţurilor ganglionare, preponderent la nivel cervical, precum şi de insomnii”, explică dr. Cristina Răduţă.
 
În ceea ce priveşte reacţiile adverse cu frecvenţă necunoscută, medicul buzoian spune că acestea sunt extrem de rare. Aici se încadrează şi reacţiile de anafilaxie la persoane care nu aveau istoric de reacţie anafilactică şi miocardite sau pericardite. Orice persoană care a prezentat risc alergic sau istoric alergic este însă monitorizată minimum 30 de minute post administrare, conform recomandărilor OMS. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Pisicul Tunetului
4.12.2021, 04:31:25

Parafrazez: La sectia de boli infectioase nu aveti nici un savant care a invatat virusologie de pe FB

-2 (6 voturi)
= aceeaşi mizerie
4.12.2021, 05:48:20

P T... Nu lăsa ipohondria să-ţi întunece judecata, şi să-ţi conducă viaţa... Legat de articol... Un alt felcer-părelolog care-şi prostituează meseria onorabilă pentru "un pumn de arginţi" (sau din alte motive personale), în loc să şi-o facă... Ce spune felcerul e neconcludent, şi cu nimic diferit de a spune "în parcarea din faţa blocului meu nu există nici o maşină de culoare roşie", adică ceva banal, fără însemnătate, dar mai ales, ceva temporar, fiindcă la un momentdat vor parca şi maşini roşii... Ce le mai place unora să facă observaţii banale, dar care se vor concluzii indubitabile, dar care nu dovedesc nimic, de fapt...

-10 (16 voturi)
UrsulPolar
4.12.2021, 09:46:29

nu se poate verifica ceea ce spune - decat cu lista pacientilor in faţă şi cu baza de date a vaccinatilor concluzie: nu se poate verifica

-10 (14 voturi)
Stengaru Cosmin
4.12.2021, 08:54:58

....... Asa o fi azi la Buzau . In alta parte este altfel : "Medic din Belgia despre valul 5 al vaccinatilor: "În spitalul nostru e plin de vaccinați la ATI!" Postat la: 12.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS „Oricine care crede că la Terapie Intensivă este plin de pacienți nevaccinați, se înșală", a declarat Kristiaan Deckers, doctor la un spital din Anvers, conform ziarului german atv. „Chiar acum, vedem că infecțiile au explodat în rândul pacienților. Foarte diferit față de ce era acum câteva săptămâni, când majoritatea pacienților de la Terapie Intensivă erau nevaccinați, dar acum nu mai e cazul. Pacienții din spitalul nostru GZA, i-am verificat ieri, toți sunt vaccinați", a mărturisit medicul. VIDEO AICI: .... "acest videoclip nu este disponibil" . nu mai este disponibil ... oare de ce ? , inainte era .

-9 (15 voturi)
= aceeaşi mizerie
4.12.2021, 09:46:01

S C... Acum vreo două spăptămîni, pe "burtiera" postului de ştiri n-tv scria : "Un sfert din pacienţii internaţi în spitalele din Land-ul Bavaria (al doilea ca mărime în Germania), cu covid, sînt persoane vaccinate"...

-11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările