Buzău

articolul anterior articolul urmator

Armata va fi mobilizată pentru mutarea a sute de tone de carte din Biblioteca Judeţeană în Galleria Mall

0
3 Aug 2018 21:07:12
Autor: Iulian Bunila

Biblioteca Judeţeană ”Vasile Voiculescu” va intra într-un amplu proces de reabilitare, iar din luna septembrie vor fi mutate colecţiile de carte şi publicaţii, mobilierul şi calculatoarele, din actuala clădire la Galleria Mall, unde va funcţiona pe o perioadă de câţiva ani. Transferul fondului de carte în noul local, care trebuie făcut treptat şi cu mare atenţie, se va realiza cu ajutorul militarilor.


Pentru mutarea celor aproape 700 de tone de carte,â dintr-un loc în altul, Consiliul Judeţean s-a hotărât să apeleze la Armată. Vor urma discuţii legate de costul implicării militarilor în acest demers.

„Au fost discuţii dar nu s-a pus problema cât va costa. Este o activitate complexă care va dura intre o luna si 4 luni de zile care trebuie să se facă controlat pentru a nu se prăbuşi clădirea nodată ce va fi detensionata prin scoaterea cărţilor din interior. Este normal ca acest lucru sa coste dar nu s-a pus problema cât anume ne va lua Armata. Nu s-a discutat acest lucru pentru că nu a fost cazul”, a declarat preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Pentru această nouă locaţie a Bibliotecii Judeţene, Consiliul Judeţean va plăti chirie lunară 3,9 euro /mp, precum şi o taxă de servicii (utilităţi, întreţinere, intervenţii tehnice etc.) în cuantum de 4,6 euro/mp./lună, fără TVA perceput (chirie şi taxă). Plata chiriei se asigură din bugetele anuale proprii ale judeţului Buzău.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările