Buzău

articolul anterior articolul urmator

Autobuzele şi microbuzele maxi-taxi de pe linia 2 nu mai pot trece dincolo de capătul podului Mărăcineni

1
8 Feb 2016 12:11:39
Autor: Iulian Bunila

Modificări radicale în transportul cu maxi-taxi din Buzău. Microbuzele de pe traseul 2M nu mai au voie să iasă din oraş, capătul de linie fiind podul Mărăcineni. Lipsa licenţei de transport persoane pentru drumurile judeţene, pe care o eliberează Consiliul Judeţean, este motivul restricţionării valabile de luni. Şi autobuzele Trans Bus care circulă pe traseul 2 sunt afectate.

 
Autorităţile judeţene au decis nu mai permită microbuzelor de oraş să meargă până la Măteşti, întrucât pe traseul respectiv are licenţă un alt operator de transport care efectuează curse pe DJ 203K între Buzău şi Lopătari.
 
Pentru că nici autobuzele nu au licenţă de transport pe drumurile judeţene, au apărut deja probleme. Un autobuz aparţinând societăţii de transport public Trans Bus, pe ruta lui 2, a rămas fără plăcuţele de înmatriculare, după ce a fost depistat circulând pe DJ 203 K, dincolo de podul de peste râul Buzău.

“A existat o licenţă cu o agenţie intercomunitară, legea nu mai există aşa că de acum nu se mai merge decât până la Măracineni. Vineri, transportatorii au fost înştiinţaţi, cei privaţi, că nu mai au voie să treacă, cei de la TransBus nu”, a declarat Fănică Bârlă, viceprimarul municipiului Buzău. 
 
Începând de luni, microbuzele şi autobuzele de pe ruta lui 2 nu vor mai putea trece de podul de la Mărăcineni, deoarece au licenţe de transport doar pe raza municipiului. Chiar dacă circulau de ani buni până la Măteşti, patronii de maxi-taxi şi şoferii de autobuze nu vor mai putea face acest lucru, sub ameninţarea unor amenzi drastice din partea autorităţilor. 

Călătorii de pe raza localităţilor Mărăcineni, Potoceni şi Măteşti nu au acum altă soluţie decât să aştepte operatorul de traseu care deţine licenţă de transport de la Consiliul Judeţean. Este vorba despre o firmă care efectuează curse pe ruta Buzău-Lopătari, care are însă o frecvenţă de trecere de o oră şi tarife mai mari.

Locuitorii din Mărăcineni şi Săpoca ameninţă că marţi vor protesta blocând în trafic toate cursele de călători. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

George Pisleag
8.02.2016, 14:29:20

Si consiliu Judetean de ce nu le acorda licente pan a la Matresti? Ii doar in cur?

Modifică Setările