Buzău

articolul anterior articolul urmator

Autorităţile Buzăului decid luni dacă obligă terasele şi sălile de jocuri de noroc să închidă la ora 23.00

0
2 Aug 2020 10:55:13
Autor: Iulian Bunila
Foto Prefectura Buzău
Foto Prefectura Buzău

Nemulţumit de eficienţa măsurilor pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus, prefectul judeţului Buzău i-a convocat în şedinţă pe şefii structurilor şi instituţiilor implicate în gestionarea crizei SARS-CoV-2. Autorităţile se întrunesc din nou, luni, când ar putea decide închiderea teraselor la ora 23.00.


Prefectul Leonard Dimian a cerut intensificarea acţiunilor de control şi, mai ales, aplicarea fără reţinere a sancţiunilor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru nerespectarea măsurilor speciale luate pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus. 

În timpul şedinţei, şeful de la Casa Albă şi-a arătat nemulţumirea faţă de nivelul sancţiunilor dispuse celor care nu respectă regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Prefectul a cerut intensificarea acţiunilor de control în pieţele şi în târgurile din judeţ, precum şi în alte zone cunoscute pentru frecventarea în număr mare de către populaţie. 

Prefectul Leonard Dimian face un nou apel la fiecare dintre cetăţenii judeţului Buzău pentru a respecta cu stricteţe măsurile de protecţie absolut necesare: purtarea măştii în orice spaţiu închis şi în zonele publice aglomerate, păstrarea distanţării fizice, dezinfectarea frecventă a mâinilor. 

”Cheia succesului misiunii noastre de a scădea ritmul infectării este comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi, locuitori ai acestui judeţ. (...) Nu este de glumit, oameni buni! Respingeţi încercările din ce în ce mai numeroase de a nega existenţa virusului, nu renunţaţi la a vă proteja pentru că o faceţi în defavoarea voastră! Am peste 20 de cunoscuţi, unii dintre ei prieteni foarte buni, care au fost victimele virusului şi care suferă şi în acest moment efectele sale. Haideţi să fim responsabili, numai aşa ne putem proteja pe noi şi pe cei dragi”, a transmis prefectul Leonard Dimian buzoienilor.   

Eficienţa măsurilor luate în acest sfârşit de săptămână va fi unul dintre subiectele unei importante şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe care prefectul judeţului Buzău îl va convoca luni, în şedinţă extraordinară. 

Sunt luate în calcul măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului Coronavirus. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a primit sarcina ca până luni să pregătească o evaluare de specialitate în ceea ce priveşte, printre altele, oportunitatea şi necesitatea limitării programului de funcţionare a teraselor şi sălilor care organizează jocuri de noroc.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările