Buzău

articolul anterior articolul urmator

Bacalaureat 2017 Buzău. Un absolvent a fost eliminat după ce i-a vibrat telefonul în buzunar

0
28 Jun 2017 16:42:12
Autor: Iulian Bunila

Un elev din Nehoiu a fost eliminat, astăzi, din examenul de Bacalaureat, după ce a fost prins cu un smartphone asupra sa. Ghinionistului i-a vibrat telefonul în timpul examenului, după ce trecuse de controlul efectuat de profesorii supraveghetori. Este a doua încercare de fraudare la Buzău a Bacalaureatului 2017.


Unui elev din Nehoiu nu i-a ieşit deloc planul de a se folosi telefonul mobil la examenul de Bacalaureat de astăzi. 

Absolventul care susţinea proba la matematică a fost eliminat din clasa în care susţinea testarea scrisă şi va putea reveni la Bac abia în toamna anului viitor.

”Am avut un elev eliminat, la centrul de examinare de la Pătârlagele. Nu ştim dacă şi-a uitat telefonul în buzunar ori l-a păstrat cu intenţie, cert este că a încălcat regulamentul. Comisia nu are cum să-i facă percheziţie. Ei semnează şi îşi asumă iar după ce a fost prins cu telefonul asupa lui a fost eliminat. Provine de la Liceul Teoretic din Nehoiu”, a spus Florina Stoian, şef IŞJ Buzău. 

Alţi 73 de elevi, absolvenţi ai clasei a douăsprezecea, nu s-au prezentat la examenul de astăzi, susţinut la Matematică şi Istorie. Alţi 62 nu s-au prezentat la proba de luni a examenului maturităţii.

Situaţia este parcă trasă la indigo cu cea a unui absolvent din Râmnicu Sărat, care susţinea proba la Limba şi Literatura Română. El a fost eliminat din Bac după ce i-a sunat telefonul chiar în timpul examenului.

Cei care au absentat de la sesiunea de vară a Bacalaureatului îşi pot încerca şansa în toamnă, sau vara viitoare. Absolvenţii care pică examenul maturităţii de două ori vor fi obligaţi să plătească o taxă, la următoarele tentative de a lua Bacalaureatul. 

În schimb, cei care au fost prinşi încercând să fraudeze examenul  nu au dreptul să se mai înscrie în următoarele două sesiuni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările