Buzău

articolul anterior articolul urmator

Baloane ridicate la cer, la Buzău, de „Ziua Părinţilor de Îngeri”

0
5 Jun 2014 19:00:38
Autor: Iulian Bunila
În Buzău, evenimentul va avea loc duminică, în Parcul Crâng, începand cu ora 17.30
În Buzău, evenimentul va avea loc duminică, în Parcul Crâng, începand cu ora 17.30

Şi în acest an, copiii plecaţi prea devreme dintre noi vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizatia „E.M.M.A”, prin „Ziua Părinţilor de Îngeri”. Este vorba de singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei micuţilor care au plecat de pe această lume mult prea devreme. În Buzău, evenimentul va avea loc duminică, în Parcul Crâng, începând cu ora 17.30.

 
Aflat la a şaptea editie, evenimentul se va desfăşura  simultan în cel puţin 10 oraşe din ţară şi 4 din străinătate (Anglia, Franţa şi Germania), duminică, 8 iunie. Părinţii, apropiatii acestora şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate oraşele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.
 
„Ca în fiecare an, şi anul acesta încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gandul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curand de lângă ei! Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A.
 
E.M.M.A. este singura organizaţie din România care vine în ajutorul mamelor sau familiilor care au pierdut un copil.
 
Citeşte şi: Şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, convocată din cauza incompetenţei unor angajaţi ai instituţiei

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările