Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un bărbat a murit în timpul unui concurs de mâncat cârnaţi de pleşcoi

7
5 Oct 2013 15:58:19
Autor: Iulian Bunila
Medicii de la Ambulanţa nu au mai putut face nimic pentru bărbatul înecat cu bucăţi de carne
Medicii de la Ambulanţa nu au mai putut face nimic pentru bărbatul înecat cu bucăţi de carne

Un bărbat de 60 de ani din comuna Berca a murit astăzi după ce a mâncat până nu a mai putut cârnaţi de Pleşcoi. Localnicul a participat la un concurs de mâncat cârnaţi. O bucată i-a rămas în gât, l-a sufocat şi, în ciuda manevrelor făcute de medicii de pe ambulanţă, bărbatul nu a putut fi readus la viaţă.

 
Festivalul „Cârnaţilor de Pleşcoi”, ajuns la a VI–a ediţie, a avut, din păcate, un deznodământ nefericit. Organizatorii, patronii unei pensiuni din zonă şi Consiliul Judeţean Buzău, au pregătit pentru turişti, pe lângă obişnuitele recitaluri folclorice şi expoziţii culinare cu vânzare, şi concursul Fomilă de Pleşcoi. Între cei opt concurenţi a fost şi un localnic de 60 de ani, din Berca. 

Bărbatul s-a străduit din răsputeri să termine de mâncat cei patru cârnaţi din farfurie cât mai repede pentru a câştiga concursul a cărei miză era şi un premiu în produse. A

 ieşit totuşi al doilea însă nu a apucat prea bine să guste bucuria pentru că o bucată de cârnat i-a obturat căile respiratorii. Bărbatul s-a sufocat, s-a învineţit la faţă şi la mâini şi s-a prăbuşit.
 
În ciuda manevrelor pe care le-au făcut pe rând organizatoarea festivalului, medic de profesie, un jandarm, apoi medicul de la centrul de permanenţă, şi, în cele din urmă, echipajul de pe ambulanţă chemată pentru intervenţie, bărbatul nu a putut fi readus la viaţă.
 
Poliţiştii au deschis la rândul lor o anchetă pentru a stabili exact cauzele decesului. La Berca în fiecare an , în luna octombrie, se organizează festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi, marcă înregistrată în Uniunea Europeană.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

ssssss
5.10.2013, 18:03:30

Nu e posibil asa ceva ! Cum sa mori inecat la un concurs de mancat cu medicii si smurdul langa tine ! Asta-i 100% caz de malpraxis ! "Medicii" nu au stiut Manevra Heimlich (manevra de salvare de la sufocare)

-2 (2 voturi)
ENSVDC
5.10.2013, 20:09:33

E posibil ca acesti carnati de Plescoi sa fie MORTAL de buni! Si uite asa le-am dat gratuit o idee de reclama.

+1 (1 vot)
salad fingers
5.10.2013, 20:20:46

A apucat să înghită doar pleș-ul...

654815544566
5.10.2013, 20:43:59

E plina tara de prosti care se vand pentru un carnat :))) dar e si normal cand toata valoarea lor se rezuma la valoarea unui carnat

+1 (1 vot)
Adrian Vasile
5.10.2013, 21:48:20

Acum înfulecă cârnaţii printre îngeri desigur

Vezi toate comentariile (7)