Buzău

articolul anterior articolul urmator

Bărbat care se zbătea într-un canal de irigaţii, salvat de doi poliţişti. Trăieşte datorită curajului agenţilor

0
6 Jul 2022 12:57:42
Autor: Iulian Bunila
Săndel şi Ramona sunt eroii zilei de marţi Sursa Poliţia Română
Săndel şi Ramona sunt eroii zilei de marţi Sursa Poliţia Română

Doi poliţişti au dat peste cap, marţi seara, planul nefast al unui bărbat decis să-şi curme viaţa. Omul a fost văzut de agenţi când s-a aruncat într-un canal de irigaţii, iar unul a sărit după victimă în apă. Ajutat de pe mal de colega lui, agentul l-a adus pe nefericit la mal şi l-a predat Ambulanţei.

Protagonistul întâmplării de pe prundul Buzăului este un bărbat de 54 de ani, din comuna Spoca. Din motive încă necunoscute, acesta a hotârât marţi să-şi pună capăt zilelor.  

A sunat mai întâi la 112 pentru a anunţa ce are de gând să facă, iar mai multe echipaje de poliţie au pornit imediat către locul indicat de apelant.

Ramona Paraipan şi Săndel Damian, agenţi ai Secţiei de Poliţie Rurală Berca, se aflau în patrulare pe DN 10 şi au ajuns primii la intervenţie. 

Cei doi poliţişti au alergat spre malul canalului de irigaţii de la Măteşti, iar când au fost zăriţi venind spre el, bărbatul a plonjat în apa adâncă de peste trei metri. 

Imediat, victima a încercat să revină pe mal, însă fără nicio şansă. S-a panicat când a observat că nu are aderenţă pe dalele alunecoase şi a început să strige după ajutor.

Săndel Damian s-a asigurat mai întâi cu o şufă, apoi a intrat în apă după victima care între timp devenise agitată. 

Bărbatul a fost prins cu mâinile de poliţist şi adus la mal, cu ajutorul Ramonei care a tras şufa cu toată puterea ei. Bărbatul din Măteşti a fost internat la spitalul din Săpoca şi este acum în afara oricărui pericol.

Pentru misiunea lor deosebită, agentul şef principal Săndel Damian şi agentul Ramona Paraipan au fost felicitaţi pe pagina de Facebook a Poliţiei Române în cadrul unei postări care a adunat mii de aprecieri. 

Săndel Damian îşi serbează miercuri ziua de naştere şi le-a spus colegilor că satisfacţia generată de salvarea unei vieţi a fost cel mai frumos cadou primit.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările