Buzău

articolul anterior articolul urmator

„Biblia“ vaccinului anti-COVID, tradusă pe înţelesul oamenilor de către preoţi

10
18 Jan 2021 21:15:01
Autor: Iulian Bunila
Preotul Daniel Necula îşi va îndruma enoriaşii spre medicii de familie
Preotul Daniel Necula îşi va îndruma enoriaşii spre medicii de familie

Credincioşii găsesc la intrarea în bisericile din ţară broşuri cu lămuriri despre rolul şi, mai ales, necesitatea vaccinului anti-COVID. Deoarece ghidul transmis parohiilor conţine mulţi termeni dificili pentru săteni, preoţilor le revine sarcina să explice pe înţelesul enoriaşilor de ce este indicat să ne vaccinăm.

Broşura realizată de Comitetul Naţional pentru Planificarea Vaccinării conţine 18 file şi a ajuns deja în atenţia preoţilor. Este prea complicată, spun mulţi dintre cei care au văzut-o deja.
 
Speranţa sătenilor de a înţelege cât de eficient şi de sigur este vaccinul împotriva noului coronavirus se îndreaptă către preoţi. Daniel Necula, paroh în Sătuc, judeţul Buzău, şi-a descărcat broşura de pe internet si promite că le-o va transmite enoriaşilor pe înţelesul lor.
 
„Această broşură are rolul de a ne informa. Oamenii au mare încredere în biserică şi în preoţi şi atunci e bine să-i îndemnăm să asculte de specialişti şi de medicii de familie. Eu, personal, cred că vaccinul este o descoperire ştiinţifică. Ştim cu toţii că în decursul vieţii beneficiem de mai multe vaccinuri. Consider că atâta vreme cât specialiştii spun că este un vaccin sigur, bun, noi trebuie să-i înţelegem”, spune preotul buzoian.
 

„Mă bazez pe puterea de discernământ a oamenilor”

 
Părintele Daniel Necula este hotărât să-şi ajute toţi enoriaşii cu informaţii despre campania de imunizare. Spune însă că nu va pomeni nimic în timpul slujbelor religioase şi nici nu are de gând să meargă prin parohie pentru a influenţa lumea.
 
”Eu, ca preot, nu pot să fac un îndemn, deoarece există şi un oarecare risc, nu ştiu, să aibă o anumită problemă, iar după aceea să spună că eu am dat un sfat într-o direcţie sau alta. Cred că decizia ţine de fiecare în parte şi eu totuşi mă bazez pe puterea de discernământ a oamenilor şi că aceştia vor şti să ia decizia cea mai bună”, declară preotul Necula.  
 
Ideea ca preoţii să fie cei care duc vestea imunizării printre enoriaşi vine după ce mai multe sondaje recente au arătat că peste 70% dintre români au cea mai mare încredere în Biserică, şi abia apoi în celelalte instituţii ale statului.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ardeiul iute, planta din trusa de urgenţă. Beneficiile explicate de cercetătorii staţiunii legumicole din Buzău

Magia globurilor personalizate. Peisajele de iarnă şi figurile cu Moş Crăciun sunt cele mai cerute modele VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

kitty kat
18.01.2021, 21:22:51

Mai mare rasul! Asta e dovada cea mai bunå cå Romania e la nivel de Ev Mediu. In nici o altå tarå nu intervin popii in campania anti-covid. Autoritåtile romane sunt de ras. Comunicarea cu populatia e zero barat.

+1 (3 voturi)
Matei Basarab
18.01.2021, 22:16:36

Sa se vaccineze si niste sateni sa fie reprezentativ esantionul.

-2 (4 voturi)
Radu Mircea
18.01.2021, 21:23:06

# Am rupt-o in fericire daca succesul vaccinarii sta in mina si gura popicilor .

+2 (4 voturi)
nae
18.01.2021, 21:54:12

Dacă nu știți, nu mai clămpăniți degeaba ! Unul din motivele pentru care Israelul e pe primul loc la vaccinare este cà rabinii lor au dus muncă de lămurire cu credincioșii de acolo . La noi, preafericiții, presfințiții, ...preazăpăciții, ei bagă numai strâmbe la măsurile anticovid . Eu mă așteptam ca preotul ăsta să deschidă un centru de vaccinare în biserică, era măsura cea mai convingătoare !

+2 (4 voturi)
Hakuna Matata
18.01.2021, 22:55:14

Nu ai cum sa ai pretentia de la niste preoti cu 12 clase de educatie, din care si-au insusit probabil vreo 9-10, sa educe "satenii" in legatura cu coronavirus, covid-19 si vaccinurile aferente. De la 1850 incoace, bisericile nu au mai fost centre de educare ci centre de indobitocire.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările