Buzău

articolul anterior articolul urmator

Biroul Interpol Washington, anunţat că un gamer de 12 ani, din România, vrea să se sinucidă

4
20 Oct 2021 21:00:28
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

Un copil de 12 ani, din Buzău, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid. Acesta era supărat că fusese eliminat din reţea de administratorul unei platforme de jocuri online.


În dimineaţa de 17 octombrie, în jurul orei 07.00, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a fost sesizat de către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol cu privire la un caz de ameninţare cu sinuciderea utilizatorului unei platforme de jocuri online. 

S-a constituit de îndată o echipă operativă la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale în vederea identificării cu operativitate a utilizatorului contului şi înlăturării stării de pericol.

În urma cooperării între autorităţile poliţieneşti, parchet şi furnizorii de reţele publice, poliţiştii buzoieni au stabilit că utilizatorul contului şi transmiţătorul mesajului este un minor de 12 ani, din municipiul Buzău. Copilul a fost depistat, încredinţat în siguranţă tatălui şi audiat în prezenţa acestuia.

Din cercetări a reieşit că, în data de 15 octombrie, în urma unor discuţii contradictorii cu un alt jucător online, administratorul platformei i-ar fi restricţionat acestuia accesul la cont. 

Ulterior, în cadrul discuţiilor pe platforma online, minorul ar fi transmis un mesaj prin care a ameninţat că se va sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc, în încercarea de a determina administratorul să îi reactiveze contul. Reprezentanţii site-ului au sesizat imediat Interpol Washington. 

”Poliţiştii au adus la cunoştinţă tatălui prevederile Legii nr. 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, precizându-i necesitatea supravegherii minorului, inclusiv în mediul cibernetic”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău. 

Ulterior, copilul a fost consiliat cu privire la riscurile utilizării tehnologiei, dar şi responsabilitatea ce-i revine cu privire la comportamentul adoptat în mediul online, la riscul victimizării asociat acestui mediu, dar şi cu privire la formele răspunderii penale conexe navigării pe internet.

Totodată, poliţiştii au informat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în vederea evaluării de specialitate a cazului prezentat şi luării măsurilor legale ce se impun.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii sub forma tentativei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. 

Dosarul penal urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, cu propunerea soluţiei legale. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cadavru cu urme de violenţă, găsit în Piteşti, lângă calea ferată. Ce au descoperit oamenii legii

Bătăuşi reţinuţi de poliţişti după o demonstraţie de forţă într-o comună din Argeş. Indivizii au lovit un consătean şi i-au făcut praf maşina

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
20.10.2021, 21:15:17

"dar şi cu privire la formele răspunderii penale conexe navigării pe internet." Ati auzit postacilor antivaxxeri?

+14 (16 voturi)
Utilizator Adevărul
21.10.2021, 01:32:43

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
20.10.2021, 22:56:12

Comentariu considerat abuziv.

Geo Geo
21.10.2021, 01:41:11

Pentru ca avea o obsesie de un joc online, posibil sa fi fost Fornite.

Modifică Setările