Buzău

articolul anterior articolul urmator

Biserica Eroilor a fost spartă de un infractor eliberat din închisoare prin recurs compensatoriu

0
27 Jun 2019 11:56:29
Autor: Iulian Bunila

Biserica Eroilor din municipiul Buzău a fost spartă, miercuri noapte, de un brăilean eliberat de curând prin recurs compensatoriu. El a fost prins în flagrant şi urmărit printre mormintele cimitirului de către un agent de pază. Infractorul are 48 de ani şi are un trecut bogat în spargeri de apartamente şi autoturisme.


Cu ajutorul unei şurubelniţe, brăileanul a pătruns în biserica din Cimitirul Eroilor, prin forţarea uşii principale. Alarma silenţioasă declanşată la scurt timp a alertat firma de pază, care a trimis imediat un agent la intervenţie.

Când s-a văzut încolţit, infractorul a aruncat tableta şi banii pe care apucase să-i ia din biserică, apoi a fugit printre morminte. A fost prins şi imobilizat, apoi dat pe mâna echipajului de poliţie.

Brăileanul a fost încătuşat şi dus direct în arestul IPJ Buzău, unde va rămâne timp de 24 de ore. Acesta fusese eliberat luna aceasta din puşcărie, unde ispăşea o pedeapsă pentru Este unul dintre beneficiarii legii „recursului compensatoriu“.

Măsura compensatorie introdusă prin Legea 169/2017 constă în reducerea din totalul pedepsei a 6 zile pentru 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii