Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Buzău: Un tânăr, consumator de droguri, şi-a înjunghiat unchiul şi mătuşa

1
11 Feb 2018 21:06:11
Autor: Iulian Bunila

Un tânăr de 22 de ani cunoscut ca şi consumator de droguri şi-a înjunghiat unchiul şi mătuşa, după care a încercat să dispară. Evenimentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa un bărbat de 55 de ani iar o femeie de 53 de ani a fost rănită s-a produs duminică seara, în municipiul Buzău. Agresorul a fost prins la o oră după comiterea faptei, într-un parc din oraş, de o patrulă mixtă a jandarmeriei şi poliţiei.

 
Tânărul de 22 de ani, care ar consuma etnobotanice, a avut un conflict spontan cu cei doi soţi în casa acestora, din municipiul Buzău. La un moment dat, tânărul a luat un cuţit şi i-a înjunghiat pe cei doi, după care a plecat de acasă. Mătuşa lui a scapat cu viaţă abia după ce s-a refugiat în curtea vecinilor.
 
Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat deşi s-au făcut manevre de resuscitare la locul faptei. În schimb, femeia, de 53 de ani, a fost transportată la spital şi este în stare stabilă.
 
Tânărul, Andrei Muscalu, face parte dintr-o familie dezorganizată, părinţii fiind mutaţi la Bucureşti. Vecinii spun despre el că se droghează de mulţi ani şi îşi procură substanţele periculoase cu banii de mâncare trimişi de mama stabilită la Bucureşti. 
 
Poliţiştii din municipiu au instalat filtre în tot oraşul pentru a-l găsi pe tânărul care şi-a înjunghiat rudele. În jurul orei 20.00, individul a fost prins de un echipaj de jandarmi în zona Conacul Trandafirilor din Parcul Crâng. El a fost încătuşat şi dat în custodia poliţiştilor, fiind dus la sediul IPJ Buzău pentru a fi audiat.
 
Victima, Adrian Mocanu, este un cadru militar în rezervă. Din primele date, tânărul, întors din oraş, ar fi cerut să i se dea mâncare, iar pentru că nu ar fi primit imediat a pornit scandalul. S-a năpustit asupra unchiului şi a mătuşii sale, primul sfârşind înjunghiat. 
 
Femeia, lovită şi ea, ar fi reuşit să scape de furia nepotului său şi să se refugieze la vecini. Potrivit adjunctului şefului I.P.J. Buzău, comisar-şef Octavian Constantin, agresorul nu a consumat băuturi alcoolice şi nu a consumat etnobotanice, însă se fac cercetări în vederea clarificării tuturor situaţiilor.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Florin Coman
12.02.2018, 10:39:23

Băiatul are probleme psihice de mai mulți ani însă refuză să fie tratat, iar familia nu l-a dus cu forța la un ospiciu pentru că au considerat că nu s-ar fi putut fără consimțământul lui (din punct de vedere legal). Momentele în care nu se înțelege cu nimeni sunt cele în care e de fapt într-o psihoză. În aceste momente spune că aude demoni, vorbește cu personaje imaginare și se crede diferite personaje religioase cum ar fi Iisus, Lucifer sau chiar Dumnezeu. Este și foarte paranoic, crezând că oamenii din jur vor să-i facă rău sau că îi citesc gandurile. A spus și că e posedat, că nu el controlează mereu ce face. Nu avea prieteni, iar cunoscuții lui îl evită pentru că știu că e bolnav însă probabil că nu știu exact ce are din moment ce familia a ascuns acest lucru. Mama lui a recunoscut că fiul ei are o gândire magică și a spus că a mai pățit să sufere de o psihoză în liceu. Din aceasta și-a revenit cu sport și disciplină dar a clacat iar în urmă cu doi ani de când starea lui s-a degradat din ce în ce mai rău. Adevărul ar trebui spus pentru ca oamenii să nu se mai teamă de criminali, ci de indiferență. Dacă ar fi fost tratat la timp, atunci cu siguranță că nu se ajungea aici.

Modifică Setările