Buzău

articolul anterior articolul urmator

Buzăul are 153 de cazuri de COVID-19. Fiica unui cadru medical, printre bolnavi

0
22 May 2020 16:12:37
Autor: Iulian Bunila

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive la nivelul judeţului Buzău a ajuns la 153, cu două mai multe decât joi. De asemenea, în judeţul Buzău, se află în carantină un număr de 134 de persoane, iar pentru alte 1.019 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.


Este vorba despre o pacientă minoră, de 16 ani, contact direct al cazului 145 (personal medical din secţia ORL a Spitalului Judeţean). Adolescenta este uşor simptomatică.

Celălalt caz confirmat este un pacient de 55 de ani, cu simptome, internat în secţia Pneumoftiziologie, într-un spaţiu amenajat special.

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, angajaţilor Direcţiei de Sănătate Publică revenindu-le sarcina de a depista persoanele cu care cei doi subiecţi au intrat în contact, până azi.

În ultimele 24 de ore, pentru asigurarea, monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zona carantinată Râmnicelu, au fost angrenaţi 50 de jandarmi, 21 de poliţişti şi 9 poliţişti locali, nefiind înregistrate evenimente negative.

Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, poliţiştii buzoieni împreună cu personalul din cadrul Poliţiei Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 720 de persoane. 

Au fost depistate că nu respectă interdicţiile de izolare 2 persoane, care au fost sancţionate şi introduse într-unul din centrele de carantină de pe raza judeţului Buzău. În total, au fost aplicate 12 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 7.200 de lei .

Pana astazi, 22 mai, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 17.712 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.777 au fost declarate vindecate si externate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii