Buzău

articolul anterior articolul urmator

Buzăul înregistrează cinci noi cazuri de Covid-19. O gravidă de 19 ani, printre pacienţi

0
31 May 2020 14:41:57
Autor: Iulian Bunila

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Buzău au fost confirmate, duminică, cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul judeţului a ajuns la 196.


Cazul 192 este o tânără de 19 ani, însărcinată, cu domiciliul în Buzău, simptomatică, transferată şi internată la Maternitatea Bucur de la Spitalul V. Babeş, unde în data de 29.05.2020 a fost testată şi confirmată pozitiv.

Următoarele trei cazuri sunt membrii unei familii din Râmnicu Sărat, contacţi ai unei tinere însărcinate în luna a opta, care a fost consultată de un medic ginecolog din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, ulterior diagnosticat cu Covid-19.

Cazul 193 este o femeie de 26 de ani, simptomatică, internată în izolare la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Este sora unui pacient sex masculin, de 32 de ani (cazul 189), adică soţul femeii însărcinate în luna a opta din Râmnicu Sărat).

Cazul 194 este o femeie de 57 de ani, simptomatică, internată la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău (izolată), soacra tinerei însărcinate.

Cazul 195 este un bărbat de 60 de ani, simptomatic, internat la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău (izolat), contact direct (tatăl) cu cazul 189.

Cazul 196 este o femeie de 30 de ani, cu domiciliul în Ilfov. S-a întors în urmă cu 14 zile din Austria şi a intrat în izolare într-un apartament din Buzău. 

A prezentat simptome specifice şi a fost internată în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău (izolată). 

Pacienţii au fost internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar ancheta  epidemiologică este în desfăşurare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii