Buzău

articolul anterior articolul urmator

Buzăul înregistrează încă trei decese şi aproape 20 de noi îmbolnăviri cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

0
25 Sep 2020 17:09:50
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

DSP  Buzău a raportat, vineri, decesul a două paciente, una de 71 de ani, iar cealaltă de 68 de ani, şi al unui bărbat de 67 de ani. Toţi trei aveau comorbidităţi. Pacientele au murit la spitalul din Râmnicu Sărat, iar bărbatul, la Spitalul Judeţean Buzău.


Femeia de 71 de ani era rezidentă a Centrului pentru persoane vârstnice ”Alecu Bagdad” din Râmnciu Sărat şi, după confirmarea infectării cu SARS-CoV-2, a fost internată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a şi decedat. 

Bătrâna suferea de tumoră cerebrală operată şi epilepsie. 

Cealaltă pacientă, de 68 de ani, s-a prezentat la Spitalul Râmnicu Sărat cu probleme respiratorii severe şi, după ce a fost confirmată cu SARS-CoV-2, a fost internată în secţia ATI, unde a murit. 

Pacienta avea hipertensiune pulmonară severă, insuficienţă cardiacă congestivă şi obezitate. 

Bărbatul de 67 de ani s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu probleme respiratorii şi, după ce a fost depistat pozitiv, a fost transferat în secţia ATI, unde a decedat. 

Acesta suferea de  pneumonie bacteriană, diabet şi hipertensiune arterială.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  judeţ au fost confirmate 18 de cazuri noi de COVID-19, trei pacienţi fiind testaţi şi diagnosticaţi într-un laborator privat, iar un pacient într-un laboratoor privat din alt judeţ). Cei 18 pacienţi nou confirmaţi au vârste cuprinse între 23 şi 73 de ani.

Deoarece, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu COVID-19 sunt ocupate, un număr de 43 pacienţi confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 2.713, 2.375 persoane fiind declarate vindecate şi externate. 

De asemenea, 161 de persoane se află în carantină, iar 129 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 101.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările