Buzău

articolul anterior articolul urmator

Buzăul ar putea fi al doilea oraş din ţară, după Bucureşti, ce va avea un sistem „Orbital“

1
1 Jul 2022 11:44:09
Autor: Iulian Bunila
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Un proiect major de infrastructură, aflat în pregătire la Buzău, va conecta mai multe artere rutiere cu viitoarea autostradă A7 şi drumul expres Buzău - Brăila. Este vorba despre un inel rutier în jurul municipiului Buzău, în lungime de peste 26 de kilometri.

Consilierii locali municipali din Buzău au aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic legat de configurarea unui „Orbital”. 

Este vorba despre un drum concentric situat în viitorul intravilan al municipiului Buzău. Dacă planul va fi dus la bun sfârşit, acesta va transforma Buzăul în al doilea oraş din ţară, după Capitală, ce va avea un sistem „Orbital” implementat.

O porţiune de aproximativ trei kilometri din viitorul inel de ocolire ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii, iar cealaltă porţiune, de aproximativ doi kilometri lungime, ar trebui construită între podul Vadu Paşii şi intersecţia cu drumul naţional 2B, Buzău-Brăila.

„În urma analizei proiectului de realizare a Autostrăzii A7, care trece pe lângă municipiul Buzău, am constatat, cu câteva luni în urmă, că nu eram conectaţi decât parţial la această autostradă şi parţial la viitorul drum expres Buzău-Brăila. Ne-am întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, ai CNAIR, au fost mai multe discuţii, inclusiv vizite în teren aici, la Buzău, şi s-a ajuns la această situaţie care ar putea face din municipiul Buzău al doilea oraş din România, după Bucureşti, cu un sistem orbital, un sistem concentric de străzi. În fapt, este vorba despre acest inel exterior de 26,4 kilometri”, a spus Constantin Toma.

În prezent, Şoseaua de Centură a Municipiului Buzău funcţionează doar pe tronsonul dinspre comuna Mărăcineni către sud, până la intersecţia cu DN2 E85 pe o lungime de 6,5 kilometri, având rolul de a prelua traficul greu de tranzit între regiunea Moldovei şi Capitală.

Vă recomandăm să mai citiţi: 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Steve
1.07.2022, 11:44:51

Urmasele lui Udrea vor trebui sa se mute in curand, se vor numi orbitaliste nu centuriste ca pana acuma.

+1 (1 vot)
Modifică Setările