Buzău

articolul anterior articolul urmator

Buzoienii au aprins candele la stejarul plantat de Benone Sinulescu în Parcul Crâng VIDEO

0
19 Nov 2021 16:24:23
Autor: Iulian Bunila
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

La Buzău, judeţul natal al lui Benone Sinulescu, oamenii au venit şi au aprins lumânări în locul în care îndrăgitul cântăreţ a plantat un stejar care îi poartă numele. În februarie 2020, nea` Beni a participat la o acţiune de împădurire, în Parcul Crâng.

 
Marele interpret s-a ocupat personal de plantarea copacului care va dăinui mulţi ani.
 
”Eram de faţă când l-a plantat şi a fost un om pe care toată lumea la apreciat”, spune un domn care a venit, vineri, în parcul Crâng pentru a aprinde o candelă lângă stejarul lui Benone Sinulescu.
 
Nea` Beni era un iubitor al naturii şi grădinăritului. Cercetătorul Costel Vânătoru, unul dintre bunii prieteni ai artistului, a reuşit, împreună cu un legumicultor din Râmnicelu, să denumească un soi gustos de usturoi după numele marelui artist. 
 
Usturoiul ”Benone” a fost omologat în primăvara acestui an. ”Soiul de usturoi Benone s-a născut la iniţiativa domnului Benone. M-a întrebat dacă mai avem acel soi de usturoi gustos, aromat, care se cultiva în zona Buzăului. A venit, l-a gustat şi atunci am văzut multă bucurie pe chipul lui”, spune Costel Vânătoru, cercetător.
 
Când venea în Buzău, Benone Sinulescu bucura lumea cu cântecele şi glumele sale, iar buzoienii îl răsplăteau cu ropote de aplauze. Moartea artistului emblematic a răvăşit sufletele buzoienilor care l-au cunoscut. 
 
”Ne întindeam mult la vorbă, pentru că aveam multe amintiri împreună şi era un om dulce, drag, de care cu greu puteai să te desparţi. Vorbeam de toate, şi de-ale muzicii, şi de-ale zonei”, povesteşte Vânătoru.
 
 
Benone Sinulescu a murit, joi, la vârsta de 84 de ani, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme mai vechi de sănătate. Se afla la locuinţa sa din Bârzava, judeţul Arad, unde se stabilise de câţiva ani. Va fi înmormântat duminică în cimitirul Eternitatea din Arad.

Vă recomandăm să mai citiţi: 
 

Cadavru cu urme de violenţă, găsit în Piteşti, lângă calea ferată. Ce au descoperit oamenii legii

Bătăuşi reţinuţi de poliţişti după o demonstraţie de forţă într-o comună din Argeş. Indivizii au lovit un consătean şi i-au făcut praf maşina

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările