Buzău

articolul anterior articolul urmator

Cardurile de sănătate, de luni, în cutiile poştale ale buzoienilor

0
16 Sep 2014 20:14:26
Autor: Iulian Bunila
Cardurile de sănătate vor fi distribuite începând cu data de 18 septembrie
Cardurile de sănătate vor fi distribuite începând cu data de 18 septembrie

Începând de săptămâna viitoare, buzoienii se pot aştepta oricând la uşă cu poştaşul pentru a le înmâna cardul de sănătate. Este vorba de cardul cu care, de acum încolo, ne vom prezenta la medic, spital ori chiar la farmacie. Peste 200 de mii de buzoieni vor primi, până în 2016, carduri de sănătate.

 
Cardurile de sănătate vor fi distribuite începând cu data de 18 septembrie. O parte a lor va fi împărţită în următoarele două luni, urmând ca procesul de trimitere să se încheie în 2018, după cum afirmă reprezentanţii Poştei Române. 
 
”Între noi şi Poşta Română există un contract ferm încheiat, iar factorii poştali vor trebui să viziteze de două ori asiguratul, pentru a-i înmâna cardul. În caz că asiguratul nu este găsit acasă, cardul ar putea fi ridicat de la oficiul poştal de care aparţine. Cardurile care nu sunt ridicate revin la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de unde pot fi ridicate oricând de către beneficiar”, a declarat Simona Anghel, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
 
După ce se va finaliza transmiterea cardurilor de sănătate, orice pacient asigurat va beneficia de consultaţii gratuite şi de reţete pe baza acestuia. Practic, dacă nu ai card, vei plăti consultaţia la medic. Există însă două excepţii: urgenţele medicale şi bolile cu potenţial endemo-epidemic, situaţii în care pacienţii vor fi scutiţi de plată.
 
Cardul de sănătate va permite accesul rapid la datele medicale ale pacientului în caz de urgenţe. Acesta arată precum un card bancar. Valabilitatea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate este de 5 ani de la data emiterii.
 
Spitalele, cabinetele medicilor de familie şi farmaciile vor fi dotate cu cititoare de carduri. În prezent, spre exemplu, Spitalul Judeţean Buzău nu beneficiază de astfel de dispozitive însă conducerea instituţiei dă asigurări că în viitorul apropiat de vor face toate demersurile necesare pentru achiziţionarea lor.

Citeşte şi: VIDEO Un copil din Buzău a rămas fără nas, din cauza unei boli ignorate

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările