Buzău

articolul anterior articolul urmator

Cătălin Ilniţchi, buzoianul rănit în Colectiv, dă semne de vindecare: a început să vorbească şi să meargă

0
7 Dec 2015 10:43:32
Autor: Iulian Bunila
Cătălin Ilniţchi, în spitalul din Tel Aviv
Cătălin Ilniţchi, în spitalul din Tel Aviv

Cătălin Ilniţchi, fotograful buzoian rănit grav în incendiul din clubul Colectiv, şi-a revenit. Este anunţul pe care l-a făcut mama tânărului aflat acum în tratament la un spital din Israel. Femeia a postat pe Facebook şi o fotografie cu Cătălin aşezat pe un fotoliu, mărturie a miracolului făcut de medicii din Tel Aviv.

 
Tamara Adina Neagu, mama lui Cătălin Ilniţchi, aflată alături de acesta la clinica specială pentru arşi din Tel Aviv, anunţă pe propria pagină de Facebook că băiatul ei este în afara oricărui pericol. 

”A sosit mult aşteptatul moment al anunţului despre îmbunătăţirea stării de sănătate a fiului meu Cătălin Ilniţchi. După o lungă aşteptare a evoluţiei în pozitiv, acum vă pot spune că se află în afara pericolului. Rezultatul intervenţiilor chirurgicale este bun şi toate rănile se prezintă în limitele aşteptate. Arsurile căilor respiratorii şi infecţia pulmonară au fost rezolvate”, scrie Adina Neagu pe pagina de socializare.

Mama lui Cătălin mai spune în mesajul ei de pe Facebook că pacientul a început de câteva zile să vorbească, să meargă ”şi a început deja şi recupararea cu toate că este încă la terapie intensivă a secţiei de arsuri”.

Acum, când poate răsufla uşurată, le mulţumeşte tuturor celor care le-au fost alături, de la personalul medical de la Smurd, Spitalul Floreasca şi Spitalul Tel Hashomer, la Fundaţia Intermedica, trupele Blue Motors, JASP Band şi Undercover, care au organizat un concert caritabil dar şi cei care au organizat campanii pentru strângere de fonduri şi au donat în cadrul acestor acţiuni.

Cătălin Ilniţchi are 30 de ani, este născut în Buzău, dar s-a mutat în Bucureşti după perioada studenţiei. Pasionat de fotografie, tânărul mergea des la concerte pentru a face fotografii, în calitate de colaborator al unei reviste rock. La concertul din Colectiv, Cătălin a fost surprins de incendiu în apropierea scenei. A ajuns în comă indusă la spitalul Floreasca din Bucureşti cu arsuri termice pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului şi cu plămânii şi căile respiratorii extrem de afectaţi. 

În urma vizitei profesorului Linton David-Michael, directorul secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center, partener Intermedicas, s-a decis evacuarea aeriană a pacientului la spitalul Tel Hashomer din Israel, cel mai mare centru medical din Orientul Mijlociu. Transferul s-a realizat duminică 8 noiembrie. De atunci, tânărul a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale, la ultima fiindu-i reconstruite parţial urechile şi umărul stâng. 

Rănile de pe cap au început să dispară, la fel şi cele de pe braţe, iar plămânii dau semne de vindecare. De câteva zile, vorbeşte cu mama sa, ascultă muzică şi se plimbă prin salon, semne ale întremării mult aşteptate. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările