Cazarea în butoi, ultima modă printre turiştii străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pensiune neobişnuită, unde călătorii sunt cazaţi în butoaie poate fi vizitată de către turiştii care se abat din DN 2B Ploieşti-Buzău către dealurile însorite din localitatea Pietroasele.

Localizată chiar pe drumul vinului, Pensiunea "La butoaie" din comuna Pietroasele este rodul iniţiativei a doi tineri entuziaşti din partea locului, unde cultivarea şi valorificarea viţei de vie are tradiţie de mii de ani.

Soţii Roşca spun că şi-au început activitatea în domeniul agroturistic în urmă cu trei ani înarmaţi cu doar 6 butoaie vechi şi mult entuziasm.

„Ne-a fost milă să ne descotorosim  de nişte butoaie vechi cumpărate de la Bistriţa care au rămas în curte după ce am cules via în anul 2005. Aşa că ne-am gândit eu şi soţul meu, că ar fi bine  decât să le punem pe foc, să le tăiem uşi şi ferestre şi să le amenajăm drept campinguri de lemn pentru turişti.” spune Daniela Roşca.

Cei doi soţi mai spun că turiştii curioşi să vadă cum se doarme într-un butoi vin acum şi din străinătate.

„Turiştii de bază provin din Bucureşti şi din zona Moldovei, dar avem şi oaspeţi din Franţa, Germania şi Grecia. Cazarea costă 55 de lei pe noapte iar în preţ intră şi o degustare de vinuri din crama noastră. După ce se fotografiază şi ajung  acasă, le arată prietenilor ce experienţă au avut atunci când au dormit în butoaie şi apoi vin şi ei aici” spune Vasilică Roşca.

Unii turişti vin în pelerinaj în comuna Pietroasele tocmai pentru a cunoaşte soiurile de vin care au ajuns celebre în toată Europa.

“Turiştii apreciază în special Tămâioasa românească recunoscută pentru dulceaţa şi aromele unice pe care le conferă calcarul de pe dealurile din zona Pietroasele.Vinurile noastre sunt unice în ţară” spune  Claudia Cotună, localnic.

După  relaxanta  şi originala experienţă din căsuţele butoaie, amatorii de plimbări pot face drumeţii către locul unde ţăranii Ion Lemnar şi Stan Avram, au descoperit în primăvara anului 1837, Cloşca cu puii de aur.

„Itinerariul de pe drumul vinului continuă către băile sărate şi mina de petrol unică în Europa din staţiunea Sărata Monteoru. Traseul trece apoi pe la Tabăra de Sculptură de la Măgura, Vulcanii Noroioşi. La finalul călătoriei turiştii pot vizita chiar şi  chilia lui Ambrozie de pe culmea dealului Pietroasele care oferă o panoramă unică a zonei.” ne-a declarat Poliana Partal preşedintele ANTREC Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite