Buzău

articolul anterior articolul urmator

Cazuri de COVID-19, confirmate la vârful Direcţiei de Sănătate Publică Buzău. Ce măsuri a luat Prefectura

0
2 Jul 2020 10:21:44
Autor: Iulian Bunila
Carmen Scântei este şefa epidemiologilor
Carmen Scântei este şefa epidemiologilor

O situaţie specială înregistrată la vârful Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a fost anunţată, joi, de reprezentanţii Prefecturii. Atât directorul instituţiei, Cristina Ungureanu, cât şi medicul şef epidemiolog, dr. Carmen Scântei, au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.


Cele două au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, iar starea lor de sănătate este bună. 

Atât Cristina Ungureanu, cât şi dr. Carmen Scântei vor lucra în continuare cu toate resursele disponibile şi pe perioada de internare în spital. 

În această perioadă, activitatea DSP Buzău se va desfăşura normal şi va fi coordonată de directorul economic, Daniela Dumitru, iar managementul sanitar va fi asigurat de doi medici epidemiologi, dr. Valentin Barbulis şi dr. Mirela Iorgu. 

”Acest episod este încă o dovadă a seriozităţii cu care trebuie tratată această boală, fără a ignora recomandările date zilnic de specialiştii din sănătate. Totodată, vedem clar că pericolul infectării cu noul Coronavirus nu a trecut şi că acesta îi afectează pe toţi, indiferent de funcţie sau de poziţia socială”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian, asigură populaţia că situaţia privind gestionarea pandemiei de Coronavirus este sub control la nivelul judeţului Buzău. 

Vă mai recomandăm şi:
 
Dr. Virgil Musta: „Respectaţi trei măsuri simple, vă rog! Probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paşte”
 
Judeţul Buzău a înregistrat duminică 28 de noi cazuri de COVID-19

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii