Buzău

articolul anterior articolul urmator

Cerbul salvat şi îngrijit de jandarmii buzoieni a fost botezat. A primit numele unui domnitor VIDEO

1
23 Feb 2021 18:02:51
Autor: Iulian Bunila
Foto IJJ Buzău
Foto IJJ Buzău

Starea de sănătate a cerbului salvat săptămâna trecută de jandarmii din oraşul Nehoiu, judeţul Buzău, s-a îmbunătăţit după ce a primit antibiotice. Cornuta este îngrijită de de două angajate ale Jandarmeriei Buzău, sub îndrumarea unui medic veterinar.

 
Medicamentele au fost cumpărate din banii jandarmilor, iar hrana este asigurată de către reprezentanţii unui ocol silvic. 
 
”După cinci zile de îngrijiri medicale acordate cu pasiune de colegele noastre Beatrice şi Ana, sub coordonarea medicului veterinar Valentin Doană, starea de sănătate a cerbului înregistrează o evoluţie bună, astăzi reuşind să pună pentru prima dată pe pământ piciorul rănit”, este anunţul jandarmilor buzoieni postat pe pagina de Facebook a instituţiei.
 
Din mesajul jandarmilor aflăm că plăgile infectate au fost drenate, i-au fost administrate antibiotice şi antiinflamatoare şi, pentru a ajuta organismul să se recupereze, a fost deparazitat şi vitaminizat. Toate costurile medicamentelor folosite sunt acoperite din sumele de bani donate de jandarmii buzoieni.
 
Cerbul fost vizitat permanent de reprezentanţii Gărzii forestiere şi ai Ocolului Silvic Siriu, cărora le mulţumim pentru hrana pusă la dispoziţie. Între timp, animalul salvat de jandarmi a fost botezat. 
 
”Am căutat un nume adecvat prestanţei sale, cu o semnificaţie aparte, astfel că ne-am hotărât: Ghica! Un nume românesc, nobil, de domnitor, ceea ce reprezintă acest animal în pădurile ţării noastre!”, scriu jandarmii buzoieni.
 
Săptămâna trecută, jandarmii Postului Montan Nehoiu au fost sesizaţi de către administraţia publică locală din comuna Gura Teghii în legătură cu faptul că într-o zonă abruptă de pe albia unui pârâu din localitate se află un cerb rănit la un picior, care nu poate ieşi din râpă.
 
 
Jandarmii împreună cu voluntari şi reprezentanţi ai fondului cinegetic s-au deplasat de urgenţă în zonă, fiind căutate soluţii pentru eliberarea animalului. Starea cerbului precum şi gabaritul acestuia, estimat la peste 300 de kg, au făcut ca intervenţia să fie una extrem de dificilă.
 
Jandarmii au luat legătura cu un medic veterinar din Buzău care a participat voluntar la operaţiunea de salvare. Astfel, animalul a fost tranchilizat, iar după evaluarea stării medicale s-a constatat că cerbul are o leziune circulară în zona unui picior din faţă.
 
„În această situaţie, medicul veterinar, care a participat voluntar la actiune, a apreciat că este necesară transportarea animalului în municipiul Buzău pentru efectuare unui tratament adecvat, întrucât, dacă ar fi fost eliberat în mediul natural nu ar fi avut şanse de supravieţuire. Având în vedere aceste aspecte, la propunerea reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, cu acordul tuturor părţilor implicate, cerbul a fost transportat cu autocamioneta pusă la dispoziţie de Primăria Gura Teghii către municipiul Buzău", se mai arată în comunicatul remis de IJJ Buzău.
 
Acesta a fost adăpostit la Baza Sportivă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, unde a fost supus unei intervenţii chirugicale şi tratat de către medicul veterinar care a participat la intervenţie. Cerbul va fi eliberat în mediul natural.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gicu Gicu
24.02.2021, 06:43:14

Când vezi că se mai întâmplă lucruri din astea în România, te gândești că mai există speranță. Putea vreun braconier să ajungă înaintea jandarmilor, pentru că există braconieri.

Modifică Setările