Buzău

articolul anterior articolul urmator

Cine este locotenentul Cosa Nostra care a fost arestat în Buzău

3
21 Sep 2019 23:35:28
Autor: Iulian Bunila

Stelică Iacob era dat în urmărire internaţională, fiind acuzat de asociere de tip mafiot, tentativă de şantaj şi distrugere prin incendiere.

 
Poliţiştii de la Crimă Organizată şi luptătorii SAS au arestat un bărbat de 34 de ani, bănuit că este membru al mafiei italiene. Era căutat de poliţia italiană de mai multă vreme.
 
Stelică Iacob, unul dintre locotenenţii Cosa Nostra din Italia, era căutat pentru infracţiuni cu violenţă, comise în peninsulă, potrivit datelor transmise prin Centrul de Cooperare Internaţională al Poliţiei Române.
 
Stelică Iacob a fost dat în urmărire internaţională pe 5 martie, când a avut loc o operaţiune anti-mafia a Comandamentului Provincial de Carabinieri Tripani.
 
În acea zi au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo. Un număr de 25 de membri ai mafiei au fost arestaţi, dar românul a scăpat. 
 
 
Vineri, Stelică Iacob (foto sus) a intrat în ţară şi a vrut să ajungă în comuna Smeeni, unde are domiciliul. Pentru că a realizat că este urmărit de poliţie, a vrut să meargă mai departe, în judeţul Vrancea. 
 
Acesta a fost prins la un baraj rutier. Urmează a fi prezentat instanţei în vederea extradarii către autorităţile judiciare italiene.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Nicu_4
22.09.2019, 11:34:39

alt succes al ministerelor de justitie si interne romanesti

mihai radu
22.09.2019, 12:02:19

Membri Cosa Nostra sunt numai de origine siciliana,alte nationalitati sunt colaboratori ocazionali !

Whale Tom
22.09.2019, 12:33:19

"Locotenent", de unde le scoateti... trebuie sa fii italian ca sa fii membru Cosa Nostra. Stelica era cel mult un soldat, un executant pentru treaba murdara, de jos. A inceput Cosa Nostra sa faca recrutari in comuna Smeeni? Probabil ca si Adevarul si-a recrutat unii jurnalisti tot de pe-acolo...