Buzău

articolul anterior articolul urmator

CJSU Buzău a abrogat, la câteva minute după adoptare, o Hotărâre privind trecerea în online a şcolilor din localităţi cu incidenţă mai mare de 7,5 la mie

0
18 Oct 2021 21:40:30
Autor: Iulian Bunila
Marţi toţi copiii vor merge fizic la şcoală, chiar dacă provin din localităţi unde rata de infectare cu coronavirus depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori.  FOTO Shutterstock
Marţi toţi copiii vor merge fizic la şcoală, chiar dacă provin din localităţi unde rata de infectare cu coronavirus depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori.  FOTO Shutterstock

Hotărârea CJSU privind trecerea în online a tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Buzău care sunt situate în localităţi cu rata de infectare mai mare de 7,5 la mie a fost abrogată, luni seară, la câteva zeci de minute de la aprobare. Rămân închise zece unităţi şcolare.

Potrivit inspectorului general al ISJ Buzău, Ionel Meiroşu,  marţi toţi copiii vor merge fizic la şcoală, chiar dacă provin din localităţi unde rata de infectare cu coronavirus depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori. 

Precizările vin în contextul în care, luni seară, CJSU Buzău s-a întrunit şi a decis, la propunerea DSP Buzău,  ca şcolile din localităţile cu rate de infectare de peste 7,5 să treacă în online de marţi. Într-o astfel de situaţie erau municipiul Buzău, dar şi 15 comune din judeţ. 

La câteva zeci de minute, hotărârea a fost abrogată, şeful ISJ Buzău, Ionel Meiroşu anunţând că marţi toţi copiii vor merge la cursuri, fizic. Excepţie vor face doar cei din şcolile în care consiliile de administraţie au cerut Inspectoratului Şcolar trecerea orelor în online, iar ISJ a aprobat acest scenariu. 

Este vorba despre cea mai mare şcoală generală din municipiul Buzău, Şcoala 11, cu aproape 2000 de copii, despre Colegiile Pedagogic, Eminescu şi Hasdeu, despre Liceul Henri Coandă şi despre şcolile din comunele Pănătău, Ruşeţu, Săpoca şi Cozieni. 

Singurele unităţi de învăţământ din judeţ care sunt închise sunt cele zece afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean

Este vorba despre Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Buzău, Liceul Tehnologic Ruşeţu, Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu”, Şcoala Gimnazială din comuna Săpoca, Şcoala Gimnazială din comuna Pănătău, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Şcoala Gimnazială nr. 11 Buzău, Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Şcoala Gimnazială din comuna Cozieni.

Inspectorul şcolar general mai spune că hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu se aplică, singurul cadru legal pentru trecerea în sistem on-line a unei şcoli fiind Ordinul comun al minştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, dar şi existenţa unor probleme de infrastructură, precum cele invocate de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Buzău şi Liceul Tehnologic „Henri Coandă”.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările