Buzău

articolul anterior articolul urmator

Comerţul cu piese auto, invadat de discuri de ambreiaj şi saboţi de frână contrafăcuţi

0
5 Feb 2015 17:11:38
Autor: Iulian Bunila
Întâlnirea a avut loc la Consiliul Judeţean
Întâlnirea a avut loc la Consiliul Judeţean

Prezent la Buzău, pentru o întâlnire cu oamenii de afaceri locali, ministrul Economiei a aflat că una dintre cele mai mari problele ale producătorilor autohtoni de piese auto o reprezintă concurenţa neloială. Directorul societăţii Fermit SA Râmnicu Sărat i-a adus la cunoştinţă demnitarului că în comerţ sunt piese auto din sistemul de frânare de provenienţă necunoscută.

 
La întâlnirea ministrului Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, cu oamenii de afaceri buzoieni, directorul societăţii Fermit SA Râmnicu Sărat, Traian Pândaru, a ţinut să ridice problema concurenţei neloiale pe piaţa pieselor auto, pe care a sesizat-o la diverse instituţii de control dar care nu a avut nicio finalitate. 
 
Potrivit lui Pândaru, existenţa pieselor contrafăcute, necertificate, afectează nu doar din punct de vedere economic, ci reprezintă şi un risc pentru siguranţa pe şosele. În replică, ministrul i-a solicitat directorului Fermit să aibă curajul să facă sesizări şi în scris. 
  
”Faceţi-mi şi mie în scris. Vă asumaţi o adresă oficială scrisă? Mi-aţi spus că piaţa este inundată de produse similare cu ale dumneavoastră care sunt falsuri sau de calitate îndoielnică. Vă rog eu frumos haideţi să fiţi responsabil şi asumaţi-vă şi o hârtie oficială şi spuneţi că pe piaţă sunt zece chestii care sunt asemănătoare, de condiţie îndoielnică, din părinţi necunoscuţi, nu pe vorbe”, i-a spus ministrul Mihai Tudose directorului de la Fermit.
 
”Am toate dosarele, IGP, Parchetul General, Direcţia Generală a Vămilor iar singurul dosar pe care nu l-am trimis a fost cel pentru preşedinte, care era internat în Austria. Am trimis la toate autorităţile statului”, i-a răspuns prompt directorul buzoian.   
 
Societatea Fermit SA Râmnicu Sărat este unic producător în România de garnituri de frână, discuri de ambreiaj, saboţi de frână şi alte garnituri din sistemul de frânare al maşinii. Produsele firmei buzoiene sunt compatibile cu o gamă largă de autoturisme, camioane, remorci, microbuze, autoutilitare, autobuze, metrou, tramvaie, vehicule feroviare şi aplicaţii industriale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările