Buzău

articolul anterior articolul urmator

Comuna Pardoşi a intrat direct în scenariul roşu, după îmbolnăvirea urmată de deces a fostului primar

0
4 Dec 2020 17:41:41
Autor: Iulian Bunila
Foto Iulian Bunilă
Foto Iulian Bunilă

După ce timp de aproape opt luni, de la debutul pandemiei, nu a avut niciun caz de infecţie cu SARS-CoV-2, fiind considerată una dintre cele mai sigure zone din Buzău, comuna Pardoşi a trecut direct în scenariul roşu.


În comună a apărut în urmă cu câteva săptămâni primul caz de COVID-19. O localnică, asistent veterinar, a fost testată pozitiv la mai bine de o săptămână după apariţia primelor simptome de COVID19.

În urmă cu câteva zile a venit o a doua confirmare de boală. Fostul primar din comună, Nicuşor Ştefan, contractase virusul SARS-CoV-2, dar s-a prezentat târziu în spital.

În weekend, acesta a intrat în stop cardiorespirator iar medicii secţiei de terapie intensivă a spitalului din Râmnicu Sărat nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Nicuşor Ştefan avea 65 de ani şi fusese primarul comunei Pardoşi din 1996. La alegerile de pe 27 septembrie 2020, acesta pierduse în faţa candidatului PNL.

Cifrele raportate la numărul locuitorilor au făcut ca localitatea să treacă din zona verde direct în cea roşie. Cele mai multe infectări sunt în continuare în municipiul Buzău, respectiv 628 cazuri.

Nu mai puţin de 11 localităţi buzoiene nu au, în prezent, niciun caz COVID-19. Este vorba despre comunele Florica, Movila Banului, Bălăceanu, Boldu, Murgeşti, Brădeanu, Cătina, Chiojdu, Brăieşti, Chiliile şi Odăile. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările