Buzău

articolul anterior articolul urmator

Comunele Chiojdu și Buda, în haine de sărbătoare. Niculina Stoican și Geta Postolache vor susține recitaluri

0
6 Sep 2012 10:54:10
Autor: Iulian Bunila
Niculina Stoican
Niculina Stoican

În acest weekend,  comunele Chiojdu și Buda îmbracă haine de sărbătoare. În cele două localități sunt programate serbări tradiționale cu reprezentanți  de marcă ai muzicii populare românești. Niculina Stoican și Geta Potolache se găsesc printre invitații acestor serbări folclorice.

Sâmbătă, cu începere de la ora 13.00, la Chiojdu se desfășoară ediţia a XII-a a serbării folclorice tradiţionale „Târgul Măriilor”. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local al comunei Chiojdu, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Buzău.

Recitalul Niculinei Stoican este cel mai așteptat recital în cadrul serbării de la Chiojdu dar sunt sunt aşteptaţi să evolueze în cadrul manifestării folclorice și alți interpreţi cunoscuți, precum Gabriela Bolocan, Tatiana Rãduţã, Ancuţa Rãdulea, Adriana Stuparu sau Cornelia Ghica. Va mai suține un program artistic grupul tradiţional de copii „Periniţa” din localitatea gazdă.

Frumuseţea zonei, bunătatea oamenilor şi obiceiurile păstrate cu sfinţenie constituie un motiv în plus pentru buzoienii care pot profita de această ocazie pentru a se destinde la această serbare tradiţională de excepţie.

Tot sâmbătă, de la ora 14.00, se dă startul altei serbări folclorice. În localitatea Buda se desfășoară, în permieră, „Sărbătoarea comunei”, eveniment organizat de Primăria Buda, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Buzău. 

Cel mai important artist care va urca pe scena spectacolului de la Buda este interpreta Geta Postolache. Vor mai susține recitaluri interpreții Ion Băicuș, Filofteia Drăghici, Mihaela Stanciu, Mariana Țicleanu, Alexandru Petcu, Nelu Căpățână, Luminița Scântei, Laura Constantin, Valentina Marin și Andreea Pană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările