Buzău

articolul anterior articolul urmator

Criminalul consumator de droguri a ajuns la Săpoca. Specialiştii cred că se afla în sevraj în momentul agresiunii

0
12 Feb 2018 13:02:20
Autor: Iulian Bunila

Andrei Muscalu, tânărul de 23 de ani care, duminica seara, şi-a omorât cu sânge rece unchiul şi a desfigurat-o pe soţia acestuia, a fost internat într-un spital de neuropsihiatrie din Buzău. Medicii de aici îl vor supune unor analize pentru a depista dacă este dependent de droguri, aşa cum susţin apropiaţii băiatului, şi dacă avea discernământ. Culmea, în ziua crimei, tânărul nu consumase droguri, după cum susţin medicii spitalului din Buzău.


Duminică seara, în jurul orei 19.00, un tânăr de 23 de ani, despre care vecinii spun că obişnuia să se drogheze, şi-a înjunghiat mortal unchiul, un fost ofiţer de armată, în vârstă de 55 de ani. 

Şi-a atacat apoi mătuşa, pe care a tăiat-o cu cuţitul la gât şi în jurul capului. Femeia s-a salvat în ultimul moment, refugiindu-se la un vecin.

Din primele date, tânărul, întors din oraş, ar fi cerut să i se dea mâncare, iar pentru că nu ar fi primit imediat a pornit scandalul. Din primele date, tânărul, întors din oraş, ar fi cerut să i se dea mâncare, iar pentru că nu ar fi primit imediat a pornit scandalul. 

„Eu îi împărţisem cu o zi înainte mâncare, fiindcă a fost Sâmbăta Morţilor. În seara asta l-am văzut intrând în curte şi l-am întrebat ce face. El mi-a răspuns că e bine şi că a fost foarte bună mâncarea pe care i-o dusesem ieri. Întrebându-mă ce fac, eu i-am răspuns: Tremur de frig, la care el mi-a dat o replică ciudată: Bine că nu tremuraţi de frică, vecina, după care a intrat în casa unchiului său şi a urmat nenorocirea”, a relatat femeia.

Cunoscuţii lui Andrei spun că acesta era consumator de droguri de mulţi ani. În ziua crimei, nu consumase însă stupefiante. Asta susţin reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău, unde tânărul a fost adus de poliţişti pentru analize toxicologice. 

Andrei Muscalu se afla probabil în sevraj, cred specialiştii, atacul furibund asupra rudelor sale fiind o reacţie a organismului la absenţa drogului cu care este obişnuit. 

După ce a fost prins de poliţie, audiat şi testat toxicologic, Andrei a fost internat în Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca. Medicii de aici îl vor supune unor analize pentru a depista dacă este dependent de droguri, aşa cum susţin apropiaţii băiatului, şi ce substanţe consuma. 

La Buzău, consumul de stupefiante a devenit un fenomen. De la începutul anului, un tânăr a murit iar alţi opt au ajuns la spital cu reacţii severe la consumul de substanţe interzise. Specialiştii atrag atenţia că pe piaţă apar frecvent droguri noi cu efecte imprevizibile.

Cazul crimei săvârşite de Andrei Muscalu este anchetat de procurorii criminalişti. Aceştia trebuie mai întâi să afle cu ajutorul expertizei psihiatrice dacă individul a avut discernământ în momentul crimei. Femeia pe care acesta a încercat să o omoare va fi externată în cursul acestei zile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările