Cum a ajuns o femeie condamnată pentru uciderea unui cioban să ceară instanţei rejudecarea cazului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Muti este considerat de săteni singurul vinovat de moartea ciobanului
Marian Muti este considerat de săteni singurul vinovat de moartea ciobanului

Magistraţii buzoieni au fost solicitaţi să reanalizeze cazul uciderii de către o familie de romi din Ziduri a unui cioban de 38 de ani, din judeţul Alba, al cărui cadavru l-au ţinut şase ani ascuns. Patru fraţi, doi bărbaţi şi două femei, au fost condamnaţi la ani grei de închisoare.

Potrivit Tribunalului Buzău, pentru fapta sa, Marian Muti a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav săvârşit cu premeditare şi cu lipsirea de libertate a victimei. 

Fratele său, Victor Muti, a primit o condamnare de 20 de ani de închisoare, iar cele două surori, Veta Muti şi Ghenciu Tudoriţa, câte 15 ani închisoare.

La începutul anului 2015, Marian Muti a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal, Victor Muti, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal, Veta Muti, pentru omor, la fel şi Ghenciu Tudoriţa, toţi aceştia făcându-se vinovaţi de omorârea lui Dorel Greuruş, de 38 de ani, cioban, din comuna Petreşti, judeţul Alba, care trăia în concubinaj simultan cu cele două surori.

Din cercetările efectuate de către procurori a reieşit că, în cursul anului 2007, bărbatul, care muncea ca cioban la Ziduri, ar fi început o relaţie de concubinaj cu o femeie şi cu sora acesteia, locuind la domiciliul lor din judeţul Buzău.

În luna martie a anului 2008, cei patru inculpaţi, fraţi, aflaţi în casa părinţilor lor din satul Heliade Rădulescu, comuna Ziduri, au aplicat victimei, în mod succesiv şi repetat, lovituri cu pumnii şi picioarele.

Pentru a ascunde fapta, inculpaţii au înfăşurat cadavrul cu o pătură şi cu o folie, după care l-au transportat cu căruţa în afara satului Heliade Rădulescu, pe un câmp aflat în apropierea unei păduri, punându-l în adâncimea unei brazde de tractor peste care au aruncat pământ.

În ziua următoare, gândindu-se că victima putea fi lesne descoperită, atât din pricina faptului că în zona respectivă se efectuau lucrări agricole de primăvară, inculpaţii Muti Victor, Muti Veta şi Ghenciu Tudoriţa s-au deplasat cu căruţa la locul unde a fost îngropat cadavrul, au procedat la dezgroparea acestuia, după care s-au îndreptat către extravilanul satului Heliade Rădulescu, în zona cunoscută drept „Valea Colacului”. 

Aici au săpat o groapă în care au pus cadavrul, apoi au acoperit-o cu pământ ce a fost tasat cu picioarele.

După ce au revenit în sat, unde rămăsese Muti Marian, aceştia au avut o nouă discuţie în timpul căreia s-a ajuns la concluzia că locul în care a fost îngropată victima a doua oară ar putea da de bănuit datorită lipsei vegetaţiei de la suprafaţa gropii respective. 

În acest context, inculpaţii au găsit o altă soluţie, respectiv aceea de a acoperi locul unde fusese îngropată victima cu moloz, pe care l-au încărcat de la groapa de deşeuri a satului.

Fapta celor patru odioşi nu a fost descoperită până în anul 2014, când inculpatul Marian Muti, care a ascuns fapta timp de şase ani, cuprins de remuşcări, s-a autodenunţat şi a sesizat organele de poliţie. În urma cercetării la faţa locului efectuată de către organele de poliţie, conform celor declarate de către inculpat, au fost descoperite mai multe fragmente osoase, precum şi bucăţi de material textil. 

Analizarea fragmentelor osoase de către Institutul Naţional de Medicină Legală a relevat faptul că materialul scheletic prezenta leziuni traumatice peri-mortem, precum fracturi ale mandibulei şi ale mai multor coaste. Leziunile sus menţionate denotă prezenţa a cel puţin două traumatisme, unul cranio-cerebral şi cel de-al doilea toraco-abdominal.

În raport de morfologia şi mecanismul de producere al leziunilor, a rezultat că victima a fost expusă unor acţiuni violente succesive şi repetate.

Sătenii sunt convinşi că doar unul dintre fraţi a săvârşit crima, adică Marian Muti,  cel care de altfel s-a şi autodenunţat în 2014, fiind cuprins de remuşcări. 

După nici patru ani de la condamnarea definitivă, una dintre surorile acestuia, bazându-se pe ce spune lumea, vrea să i se rejudece cazul, astfel că a depus la Tribunalul Buzău o cerere de revizuire a fondului, respectiv a sentinţei care, de altfel, a fost menţinută şi de instanţa de apel. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Sfârşit tragic pentru o fată de 13 ani, din Buzău, în timp ce-şi păzea animalele care păşteau pe calea ferată

Ce condamnare a primit bărbatul de 50 de ani care a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID-19

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite